preluare stocuri initiale
Re: preluare stocuri initiale
Iar am nevoie de ajutorul vostru.
Am preluat o firma la care la 31.08.2014 stocul mat.nat.obiecte de inventar in folosinta nu corespunde cu evidenta contabila.Am identificat obiectele de inventar care nu au fost introduse in stocuri din lunile mai si iunie 2014, dar nu stiu cum sa le introduc.
Am citit in Manual cum se preiau stocurile initiale, dar nu gasesc cum sa le introduc in cont 8035.
Rog sa ma ajutati cu prezentarea procedurii.
Va multumesc.
Am preluat o firma la care la 31.08.2014 stocul mat.nat.obiecte de inventar in folosinta nu corespunde cu evidenta contabila.Am identificat obiectele de inventar care nu au fost introduse in stocuri din lunile mai si iunie 2014, dar nu stiu cum sa le introduc.
Am citit in Manual cum se preiau stocurile initiale, dar nu gasesc cum sa le introduc in cont 8035.
Rog sa ma ajutati cu prezentarea procedurii.
Va multumesc.
prin nota contabila
Nu stiu cum sa fac nota contabila sa nu imi apara in acte contabile in luna 09 ci sa le introduc numai in stoc la cont 8035 inclusiv denumirile si pretul.
Te rog poti sa-mi explici concret cum sa fac?
Multumesc.
Te rog poti sa-mi explici concret cum sa fac?
Multumesc.
- fagarasa176
-
Buna ziua. Cine ma poate ajuta, concret , care sunt pasii in SAGA C cum se preia stocurile initiale.
Multumesc
Multumesc
Stocuri intiale pentru ce? Marfa, materii prime, etc?
buna seara
Va rog sa ma ajutati in preluarea stocurilor in urmatoarea situatie:
Firma a tinut evidenta cantitativ valorica in perioada 2012-2013, Din 2014 au fost facute receptiile pe nedefinit , iar consumul a fost contabilizat prin note contabile , fara sa se scada stocul si din gestiune. In prezent exista o gestiune MATERIALE cu valoarea 274000 lei ramasa din decembrie 2013. Cum pot sa sterg stocul vechi si sa preiau stocul de la dec 2024pe aceasta gestiune?
Multumesc
Va rog sa ma ajutati in preluarea stocurilor in urmatoarea situatie:
Firma a tinut evidenta cantitativ valorica in perioada 2012-2013, Din 2014 au fost facute receptiile pe nedefinit , iar consumul a fost contabilizat prin note contabile , fara sa se scada stocul si din gestiune. In prezent exista o gestiune MATERIALE cu valoarea 274000 lei ramasa din decembrie 2013. Cum pot sa sterg stocul vechi si sa preiau stocul de la dec 2024pe aceasta gestiune?
Multumesc
Buna ziua am o problema la stocurile din contabilitate , am gestiune cantitativ valorica in balanta in contul 371 am valoare 125400 iar la situatie stocuri am 200000, cum pot face ca incepand cu ianuarie 2025 sa aliniez situatia de stocuri conform balantei , exista vreo solutie ca la inceput de an sa fac modificare pe situatia stocurilor sau sa fac modificare pe ele ?
Multumesc!
Multumesc!
-
buna ziua , folosesc de la 1 ianuarie programul saga c si imi da ceva erori la verificare BD.Desi din fisa pe material este bine ,s-a preluat corect stocul de la 31.12.2024 pe fiecare produs in parte , la verificare BD imi da eroare la unul din produse si nu inteleg de ce.am mers la factura de vanzare , am verificat daca aveam produs pe stoc si-mi apare in stoc , deci avea de unde sa-l scada , totusi in BD ma atentioneaza facand referire la acea factura , pe fisa mi-l scade corect si ramene soldul corect.Ma puteti ajuta cu aceasta eroare?Multumesc
- balazse246
Pentru toaderm
Cel mai bine creezi in program o firma nou (pentru firma veche), unde la incepere utilizare program alegi decembrie 2024 si optezi pentru preluarea datelor dintr-o baza de date, vezi tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0
Astfel, poti efectua preluare stoc cu datele dorite.
Cel mai bine creezi in program o firma nou (pentru firma veche), unde la incepere utilizare program alegi decembrie 2024 si optezi pentru preluarea datelor dintr-o baza de date, vezi tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0
Astfel, poti efectua preluare stoc cu datele dorite.
- balazse246
Pentru radun866
Cel mai probabil ai inregistrat ceva pe "nedifinit" in loc sa utilizezi articolul de "marfuri", cel mai bine corecteaza acum.
Daca nu doresti, vezi cele mentionate lui toaderm.
Cel mai probabil ai inregistrat ceva pe "nedifinit" in loc sa utilizezi articolul de "marfuri", cel mai bine corecteaza acum.
Daca nu doresti, vezi cele mentionate lui toaderm.
- balazse246
Pentru negoitav833
Ce mesaj de eroare primesti exact? Nu cumva intrarea este pe o gestiune, iar tu doresti sa descarci pe alta gestiune?
Verifica ca la "administrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" -> sa fie pus bifa la "nu permit validarea cand stocul devine negativ".
Ce mesaj de eroare primesti exact? Nu cumva intrarea este pe o gestiune, iar tu doresti sa descarci pe alta gestiune?
Verifica ca la "administrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" -> sa fie pus bifa la "nu permit validarea cand stocul devine negativ".
Multumesc pentru raspuns dar situatia nu este din anul trecut eu am intrebat daca pot rezolva aceasta problema la sfarsitul anului 2024
- balazse246
Ceva nu s-a lucrat corect daca ai ajuns la aceasta diferenta.
O optiune este cele mentionate catre toaderm.
O optiune este cele mentionate catre toaderm.