contract civil de prestari servicii-activitate dependenta

voicum720

contract civil de prestari servicii-activitate dependenta

#1 Mesaj de voicum720 »

Din 15 septembrie am un contract civil de prestari servicii-activitate dependenta, pentru care vreau sa calculez si sa platesc toate obligatiile ca la un contract de munca-CAS, CASS, Somaj, impozit venit 16% pentru prestator si pentru unitate: CAS, CASS, Somaj, Facc., CCI. Ma puteti ajuta?

herganiec

Re: contract civil de prestari servicii-activitate dependent

#2 Mesaj de herganiec »

De ce nu-i faceti cim timp patial?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

butnarur

#3 Mesaj de butnarur »

Pentru un agent de vanzari care la aceeasi societate are CIM dar si un contract PFA, se retine contributii sociale si impozit 16% pentru contractul PFA?
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Activitatea prestata de pe PFA, de ce natura este? Te intreb, deoarece daca presteaza aceleasi activitati atat pe PFA cat si ca salariat, aproape sigur ca vor fi reconsiderate ca activitati dependente si se vor calcula contributii sociale si impozit, pentru veniturile facturate de PFA. Daca presteaza altfel de activitati, pentru care nu sunt indeplinite conditiile de dependenta (art.7 (1) din Codul fiscal), atunci nu trebuie sa retii nimic.

voicum720

#5 Mesaj de voicum720 »

nu pot sa fac CIM pentru 8 ore pe luna (maxim doua ore pe saptamana). Deci cum inregistrez in SAGA?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Nu poti inregistra un CIM cu 8 ore/luna in program? :shock: Ai incercat macar? :roll:
La "salariati" -> "normal pe zi" acolo alegi "0" (mai putin de o de 1 ore pe zi), dupa care completezi "ore pe luna" cu "8" si deja ai introdus contractul pe 8 ore/luna. :wink:

voicum720

#7 Mesaj de voicum720 »

deci nu pot sa inregistrez un contract civil la care sa platesc toate obligatiile? Trebuie sa ii fac CIM? Asa are deducere de 250 la calculul impozitului, iar la CC-AD nu are.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Dar de ce iti este mai usor cu un contract civil cu toate contributiile ca la un CIM, decat cu un CIM?

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

deducerea personala este aplicata daca are CIM sau CIM partial cu functie de baza acolo la tine la firma. Altfel nu se da daca nu e functie de baza.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

voicum720

#10 Mesaj de voicum720 »

balazse scrie:Dar de ce iti este mai usor cu un contract civil cu toate contributiile ca la un CIM, decat cu un CIM?

Asa nu mai fac toate actele pentru angajare....analize medicale, situația privind locurile de muncă vacante, trimitere de la fortele de munca si multe altele. Si totusi pentru un cim trebuie sa lucreze minim 2 ore /zi

voicum720

#11 Mesaj de voicum720 »

herganiec scrie:deducerea personala este aplicata daca are CIM sau CIM partial cu functie de baza acolo la tine la firma. Altfel nu se da daca nu e functie de baza.

Da. Si in saga nu pot sa inregistrez un contract civil, la salarii si sa nu ii aplice automat deducerea.

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

cum asa ?! eu am facu acum si merge fara deducere...
explica cum ai adaugat si ce ai selectat la contracul civil.

Scrie răspuns