deductibilitatea combustibilului - va rog ajutor

Chestiuni specifice programului SAGA PS
farcam

deductibilitatea combustibilului - va rog ajutor

#1 Mesaj de farcam »

am un pfa platitor TVA. am inregistrat un bon fiscal de combustibil in suma de 199,99 din care tva = 38.71, nu stiu unde gresesc, in decont imi duce foarte bine dar nu in registrul jurnal incasari si plati unde cred eu ar trebui dusa suma 161,28 deci suma fara TVA. Dar el imi duce in registrul jurnal incasari-plati suma de 180.63 (161.28+19.36).Va multumesc mult pentru ajutor.

balazse

Re: deductibilitatea combustibilului - va rog ajutor

#2 Mesaj de balazse »

Si cumva ai selectat la coloana "nededucitibl" optiuena "N50"? In acest caz este normal sa iti apara, nu crezi?

farcam

#3 Mesaj de farcam »

da, am selectat N50, dar este corect cum apare in registrul jurnal incasari-plati? Sau trebuie sa apara suma fara TVA?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Este corect, deoarece jumatate din TVA il treci pe cheltuiala, din care doar la sfarsit (ca si cheltuiala) nu va fi deductibil 50%.

mirescud168

#5 Mesaj de mirescud168 »

Buna ziua,
Am o I.I. in control de fond , iar astazi am fost sunata de la A.I.F. in legatura cu includerea pe cheltuieli a 50% din tva combustibil nedeductibil. Mi s-a cerut cadrul legal prin care am inregistrat asa, doamna inspector sustinand ca aceasta regula este valabila doar la persoane juridice. M-am uitat prin cod si norme si nu prea am gasit argumente in sustinerea deductibilitatii pe cheltuieli a procentului de 50% tva nedeductibil fiscal la persoane fizice.M-ar putea ajuta cineva cu un art. de lege ?
Multumesc,

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Art.48 alin (7) lit.l^1
l^1) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfăşurării activităţii şi a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietate sau în folosinţă.
Totusi care ar fi diferenta intre PJ si II in acest caz? O data ce partea de TVA se include pe cheltuieli atunci normal ca jumatate pot sa-l pun pe deductibil.
De ce nu mentioneaza inspectorul pe baza carui articol doreste sa refuze recunoasterea cheltuielii?

Scrie răspuns