gestiuni multiple

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
neaguv588

gestiuni multiple

#1 Mesaj de neaguv588 »

buna, cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: am doua gestiuni global valorice, dar va urma si a treia. Pana acum o factura o imparteam pe cele doua puncte facand niruri distincte (pretul de vanzare difera pe cele 2 gestiuni) . As vrea in continuare sa fac o intrare intr-un depozit central si apoi sa o transfer când e nevoie, cu aviz, la fiecare punct in parte. Cum creez gestiune depozit, global sau cant valoric si la ce pret?;Si cum pot transfera marfa de la un punct global valoric la altul? Asta in program, nu teoretic.

balazse

Re: gestiuni multiple

#2 Mesaj de balazse »

Acum depinde si de modul de organizare (dupa parerea mea).
Daca pe factura apar bunuri aprovizionate pe toate trei gestiuni poti inregistra factura o singura data, doar ca in partea de "gestiune" treci fiecare gestiune in parte, doar ca nu poti lista pe pagina separata.
Eu pentru depozit propun e evidenta cantitativ-valorica, iar transferul s-ar putea realiza prin meniul "transferuri".

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Revin cu noutati. Prin versiunea 446 deja listeaza fiecare gestiune centralizat pe fiecare pagina.

neaguv588

#4 Mesaj de neaguv588 »

pana acum receptiile le faceam la mana la magazin si doar le inregistram separat. La gestiunea depozit tin evidenta la pret de achizitie si apoi prin "transferuri" calculam pretul de vanzare pe fiecare punct in parte? Se listeaza aviz cu pretul de vanzare si nu se mai face nir? Corect?
Dar sa mut ulterior marfa intre gestiuni?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Totusi tu cum doresti sa lucrezi, dupa aceea iti zicem cum sa procedezi.
Oricum trebuie sa listeze NIR si la transfer ca iti intra marfa in noua gestiune.

neaguv588

#6 Mesaj de neaguv588 »

As vrea sa primesc marfa, in depozit (daca se poate sa o tin la pretul de achizitie). De aici, sa transfer, când imi trebuie, la fiecare magazin in parte, la care abia acum sa calculez pretul de vanzare.
Eu am incercat sa creez o gestiune cantitativ valorica, nu bifez la pretul de vanzare, iar când fac receptia selectez marfa(?) , nu dau pret de vanzare. Pe masura ce va scriu eu intru si in prgram si operez. Apoi din transferuri, duc marfa pe fiecare punct de lucru, la preturi diferite. Asta e ok. Ce nu mi se pare coret: gestiunea de depozit este dusa pe 371 total chiar daca eu am analitice , si apoi marfa transferata nu se regaseste in raportul de gestiune al gestiunii primitoare.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

In prima faza sa ai gestiunile corect configurate, asta ii cel mai important.
Mergi la "fisiere" -> "plan conturi" si adaugi: 371.0, 378.0. 4428.M.0, 607.0 si 707.0, dupa care mergi la "fisiere" -> "tipuri de articole si servicii" -> si modifici la tip "marfa" conturile cu cele mentionate mai sus.
Devalidezi, apesi pe "modific", dupa care pe "salvez" si revalidezi intrarile si verifici nota contabila sa fie generata pe analiticul sus mentionat (este posibil ca si in partea de produse trebuie sa apesi pe modific/salvez).

Faci intrarea de bunuri pe gestiunea de depozit tip cantitativ-valoric la pret de achizitie.
Prin transferuri faci transfer pe fiecare gestiune global-valoric, unde va trebui sa introduci si pretul de vanzare.
Din pacate doar la validarea la inchidere de luna a "inregistrare operatii contabile aferent stocurilor" se v-a actualiza raportul de gestiune. :(

O posibilitate ca sa ti se vada automat si in raportul de gestiune este sa creezi un furnizor fictiv de "transfer" (cont analitic: 482), unde sa inregistrezi prin intrari iesirea de pe cantitativ-valoric (cu cantitate minus) si sa inregistrezi intrarea pe global valoric, problema este ca te tine cam mult inregistrarea.

neaguv588

#8 Mesaj de neaguv588 »

Multumesc mult. Gata am reusit asa cum mi-ai spus si e ok. Masina si delegatul unde sa-l trec sa apara pe aviz?

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Dupa ce ai apasat la "iesiri" pe "tiparire" pui bifa la "primitor" si completezi in rubricile care iti apar, sau efectiv completezi casuta "primitor" fara sa mai pui bifa.

prisecarun983

#10 Mesaj de prisecarun983 »

Nu sunt contabil sau economist, doar operez iesirile si le transmit/import din e-factura !
Intrebarea mea este, cum pot separa iesirile (facturile) emise de sediu social, de cele de la pct ul de lucru, iar mai departe sa le transmit in e-factura ?
Mentionez ca am creat doua gestiuni global-valorice, am pus analitice cu 1 si 2 pt gestiunea 1 si 2, mai departe nu mai stiu cum sa procedez ....
Concret, pct ul de lucru nu vreau sa vada ce opereaza\transmite in e-factura, sediul social ! Pana acum, din Ian 2025, am operat eu de la sediul social toate iesirile iar de la 01,06,2025 va trebui sa opereze angajatul de la pct ul de lucru !
Multumesc pt intelegere !

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Daca lucrati pe aceeasi baza de date nu prea aveti cum.
Iar daca ati lucra pe baze de date diferite, atunci ar fi problema ca ar trebui importate datele de la punct de lucru la sediu, care iar nu ii precis ca ar fi ok.

Scrie răspuns