Bonuri valorice carburant

moisec

Bonuri valorice carburant

#1 Mesaj de moisec »

Nu reusesc sa fac inregistrarile corecte pentru intrarea si iesirea BVC-urilor! Am inteles
1) 5328 - 401 cu valoarea si numarul bonurilor din factura de la furnizor
4426
si apoi descarcarea lor
2) 3022 - 5328
Bun, unde si cum fac descarcarea asta, astfel incat in soldul 5328 sa am valoarea bonurilor ramase nefolosite si nr. de bonuri, ca la tichetele de masa (acestea se fac la statul de plata)??
3) Si apoi
6022-3022 cu valoarea carburantului consumat in Bonuri de consum

Punctul 2) ma intereseaza in mod special!
Merci mult!

paturcai

Re: Bonuri valorice carburant

#2 Mesaj de paturcai »

Ati creat analitice distincte pentru bonuri de combustibil si bonuri de masa?!
Ia incercati chestia asta.

Ca sa creati un analitic (pana acum ati lucrat pe sintetic, ati avut doar 5328) mergeti:
Fisiere--->Plan de conturi
Alegeti ADAUG
Adaugati 2 analitice:
5328.00001 Bonuri de masa (este bine sa le aveti definite chiar daca nu folositi bonurile de masa)
5328.00002 Bonuri de combustibil
Salvati, iesiti
Mergeti in celalalt capat al meniului programului
Administrare---->Intretinere BD
Aici alegeti eticheta pe care scrie:
Modificare coduri
Alegeti casuta a 3-a de sus in jos.
In prima casuta (din coloana 1) treceti: 5328 iar alaturat in coloana 2 treceti 5328.00001
Apasati butonul EXECUT.
Veti primi un mesaj de avertisment precum ca daca faceti modificarea nu va mai puteti intoarce.
Acceptati.
Mergeti si modificati acum la Bonurile de combustibil (la factura din luna curenta, cea neinchisa, sau daca mai puteti merge in spate sa devalidati faceti-o!) si treceti contul debitor corect pentru bonuri" 5328.00002

Tichetele de masa se trec intradevar in STATUL DE PLATA.
Aveti un ecran in partea de jos. Deasupra acestui ecran aveti butoane de genul: TICHETE, RETINERI, CONCEDII, DETALII
Dati click pe un salariat, apasati TICHETE, in fereastra care se deschide adaugati bonuri de masa, numarul lor si valoarea unui bon de masa.
Salvati.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Scuze ca ma bag, dar dupa parerea mea la 5328 ar ajunge analitic din doua cifre (XX), deoarece nu cred ca vor exista mai mult de 99 de analitice la acel cont.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu te bagi BalazsE chiar de loc.
Am ramas cu analiticul din 5 caractere pentru ca pare mai elaborat.
:)
Sigur ca e de ajuns 2 caractere.
;)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

moisec

#5 Mesaj de moisec »

Nu m-am facut inteles! Cum descarc bonurile din 5328.02 (ok, pe asat am inteles-o)? Cantitativ si valoric? Astfel incat sa gasesc undeva (ex. stocuri) nr. si valoarea bonurilor ramase in stoc? Adica unde fac nota contabila 3022-5328.02? La tichete de masa se face automat, in situatia asta cum?

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

V-ati facut inteles dar numai ca noi care v-am raspuns ne-am prefacut ca nu intelegem.

Monografia este urmatoarea:
5328 = 401 pentru achizitionarea imprimatelor
Utilizarea lor:
3022 = 5328
Descarcarea din gestiune: (consumul carburantului)
6022 = 3022

Probabil ca doriti sa faceti:
5328 = 401
si SAGA sa va scada automat (ca la tichetele de masa dupa cum va exprimati)
6022 = 5328

Daca doriti sa sariti peste "normalitate" si sa alegeti calea scurta:

Mergeti pe bara de meniu a programului:
Fisiere----->tipuri articole/servicii
Aici adaugati:
BC (bonuri combustibil) in coloana "denumire"
Coloana "cont articol" o completati cu contul debitor (5328.02 pe care l-ati ales mai sus)
Coloana "cont cheltuieli" treceti contul 6022
Bifati in coloanele: Aprovizionabil si consumabil
Salvati. Iesiti
Mergeti la:
Fisiere---->Gestiuni
Aici adagati o gestiune noua:
BC
Alegeti: cantitativ valoric
Salvati

La CONFIGURARE SOCIETATI sa aveti bifata optiunea: GESTIUNI DISTINCTE

La intrari atunci cand adaugati un document nou, in partea de jos cand adaugati va alegeti in prima coloana BC (asa cum a fost definit mai sus la "tipuri articole/servicii"
La gestiune (coloana urmatoare) alegeti BC (asa am denumit si gestiunea), treceti numarul bonurilor si valoarea lor totala inclusiv TVA la coloana TOTAL.
Salvati
Validati
Descarcarea:
Pe bara de meniu alegeti:
Operatii------>Bonuri de consum
Aici adaugati un bon, la explicatii treceti cui anume i-ati dat bonul si alegeti cate bonuri i-ati dat in ecranul de jos.
Validati
Salvati

Nu exista o situatie asemanatoare cu cea a tichetelor de masa (adica automata).
De ce?
Pentru ca e vorba de gestiune.
Tichetele de masa apar intr-un document (in stat) si acesta este motivul pentru care nu se face bon de consum salariatul prin semnarea acestuia (a statului) confirma si primirea bonurilor.
La carburanti este altceva si in general tot ceea ce este legat de gestiune este altceva.

Succes!

moisec

#7 Mesaj de moisec »

Va merci mult! Am inteles ca ma tachinati :) dar acum, ca sa va bat la cap definitiv, daca nu vroiam sa sar peste "normalitate", cum faceam?

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Adica normalitatea este exact asa cum va arata monografia.
Stati linistit ca nu eu sunt cel care a "moșit-o" ca sa spun asa.
Sunt profesionistii mai profesionisti ca noi.
Nu puteti sa faceti "automat" pentru ca nu puteti.
Fata de exemplul dat (sa adaptati adica monografia) nu exista alta posibilitate.
Dvs. doriti sa aveti evidenta bonurilor valorice.
Nu aveti cum altfel decat v-am explicat mai sus.
Fie faceti manual fie ca in exemplul dat de mine.
Nu ma bateti la cap.

moisec

#9 Mesaj de moisec »

oK! Fara suparare! Asta vroiam sa stiu, ca nu se poate face decat manual. Banuiesc ca nu-i foarte important, altfel si-ar fi batut capul cineva!

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

metoda a doua descrisa de paturcai este foarte buna. si eu o flosesc de mult timp pt evidenta bonurilor de combustibil cantitativ si valoric la firma. Sunt 32 de masini si mai merg si cu bonuri combustibil ocazional si asa tin evidenta f bine.
Nu am inteles prea clar ultima remarca a lui @moisec.. ce nu poate sa faca de fapt ?! :roll:
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

moisec

#11 Mesaj de moisec »

Adica nu poate face 3022 - 5328.02 asfel incat, pe baza consumurilor din foile de parcurs sa pot face bon consum, adica 6022-3022. El face direct 6022-5328.02. Ori gestionam BVC-urile, ori carburantul. Ambele nu merg.

Scrie răspuns