Am un salariat care nu a lucrat deloc in ultimii ani (deci nu am baza de calcul ).... a inceput munca in 11.10 iar in 13.10 s-a accidentat ...am primit concediu medical initial cu cod 03 urgenta ...
l-am calculate CM astfel ....incadrat cu 4 ore salariu 450:23 zile =19.5652 media zilnica ...3 zile de la angajator 19.5652*3=58.69=59 lei ....celelalte 12 zile *19.5652 =234.78=235 lei
acum intampin alta problema ...in luna nov ii da CM tot cu cod 03 dar nu-I mai trece urgenta deci tb sa-l iau cu 80 % si nu stiu cum sa trec in saga acest lucru ...am calculat foaia de boala cu mana dar nu pot sa modific statul sa fac decl 112
concediu medical accident
Re: concediu medical accident
Nu-i poti achita indemnizatia deoarece nu are stagiu de cotizare. Pentru perioada ulterioara urgentei, in SAGA vei trece suspendare. In acst mod se procedeaza de fiecare data cand exista un CM pentru care nu se poate achita indemnizatia din motiv de lipsa stagiu sau baza de calcul.
-
Eu nu cred ca accidentele de munca se trateaza ca si concediile medicale obisnuite. In legislatie scrie ca este asigurat in baza unui contract de munca, el se plateste din FAAMBP , mai mult, in legislatie aveti si modul de calcul . Pentru cazul dvs. "În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de o lună, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie venitul lunar brut din prima lună de activitate pentru care s-a stabilit să se plătească contribuţia" . (Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale )
Pentru zoldhegyii669.
Modul de calcul descris de tine, este valabil doar pentru cazurile pentru care se pot achita indemnizatii, fara conditia de stagiu.
Modul de calcul descris de tine, este valabil doar pentru cazurile pentru care se pot achita indemnizatii, fara conditia de stagiu.