Am o firma care distribuie produse alimentare.
Cu ocazia Craciunului s-au acordat cadouri in natura copiilor minori ai salariatilor pana la limita de 150 lei, din marfa existenta pe stoc.Dar in suma de 150 lei cuprind si TVA-ul la aceste cadouri în natură oferite copiilor minori??
TVA-ul aferent acestor produse mi l-am dedus la achizitie, cand nu se stia clar destinatia marfii respective.
Cum se procedeaza corect?
Va multumesc.
CADOURI IN NATURA OFERITE COPIILOR DE CRACIUN
Re: CADOURI IN NATURA OFERITE COPIILOR DE CRACIUN
Pentru TVA aferenta acelor cadouri trebuie sa faceti urmatoarea inregistrare:
3XXX = 4426<-------------in stituatia in care stiati de faptul ca sunt cadouri
Daca s-a aflat mai tarziu ca bunurile din stoc vor deveni cadouri PENTRU COPIII MINORI cu ocazia unor zile speciale, veti face:
635 = 4427 pentru TVA aferenta codurilor respective, situatie in care 635 este nedeductibil fiscal intrucat "cheltuiala" nu participa la obtinerea unor venituri.
3XXX = 4426<-------------in stituatia in care stiati de faptul ca sunt cadouri
Daca s-a aflat mai tarziu ca bunurile din stoc vor deveni cadouri PENTRU COPIII MINORI cu ocazia unor zile speciale, veti face:
635 = 4427 pentru TVA aferenta codurilor respective, situatie in care 635 este nedeductibil fiscal intrucat "cheltuiala" nu participa la obtinerea unor venituri.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!