Am contract suspendat, cum fac cu sal. minim
-
Am contract suspendat, cum fac cu sal. minim
Buna ziua,
am la o firma 4 angajati. Administratorul mi-a spus azi, ca pe perioada lunii ianuarie sa le suspend contractul de munca, respectiv pana pe 02.02. (are cereri scrise, semnate, suspendare cu acordul partilor cf art. 54 etc. ). Daca eu le transmit acum suspendarea contractelor pe perioada 01.01 - 02.02, cum fac actualizarea salariilor conform modificarilor salariului minim.
Stiu ca pe perioada in care un CIM este suspendat, nu pot sa modifict salariul.
In prezent toti cei 4 angajati au sal de 900 lei la 8 ore.
Cum sa fac?
am la o firma 4 angajati. Administratorul mi-a spus azi, ca pe perioada lunii ianuarie sa le suspend contractul de munca, respectiv pana pe 02.02. (are cereri scrise, semnate, suspendare cu acordul partilor cf art. 54 etc. ). Daca eu le transmit acum suspendarea contractelor pe perioada 01.01 - 02.02, cum fac actualizarea salariilor conform modificarilor salariului minim.
Stiu ca pe perioada in care un CIM este suspendat, nu pot sa modifict salariul.
In prezent toti cei 4 angajati au sal de 900 lei la 8 ore.
Cum sa fac?
-
Re: Am contract suspendat, cum fac cu sal. minim
Gandindu-ma mai bine, as putea sa fac acum si modificarea salaiului si sa fac o singura trasmintere a Revisalului cu modificarea salariului si cu suspendarea. Nu este bine asa?
Art. 49 din CM alin.6:
(6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
(6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Salutare.
Am un angajat cu contract de munca suspendat pt crestere copil. Azi e data de sfarsit suspendare. Am operat in saga, dar daca generez statul de plata angajata imi apare ca si cum ar fi lucrat toata luna, nu doar din data de 14.01.2015. Am gresit undeva sau trebuie sa modific orele lucrate in stat de plata? Si daca da cum le trec, concediu?
Am un angajat cu contract de munca suspendat pt crestere copil. Azi e data de sfarsit suspendare. Am operat in saga, dar daca generez statul de plata angajata imi apare ca si cum ar fi lucrat toata luna, nu doar din data de 14.01.2015. Am gresit undeva sau trebuie sa modific orele lucrate in stat de plata? Si daca da cum le trec, concediu?
Cum l-ai operat in program (nu ma refer aici la ReviSal, ci in meniul "state de plata")? Totusi unde te grabesti cu statul de plata pentru ianuarie, cand suntem doar in 13.01.2015?
-
Buna,
Am si eu o angajata care are cm suspendat pt ingrijire copil, cand vreau sa-i dau inchidere luna dec ma anunta ca angajata are dreptul la 3 zile condediu de odihna, e in regula?
Am si eu o angajata care are cm suspendat pt ingrijire copil, cand vreau sa-i dau inchidere luna dec ma anunta ca angajata are dreptul la 3 zile condediu de odihna, e in regula?
Treci peste, este o avertizare.
-
Referitor la prima mea intrebare: am o firma cu 4 angajati in domeniul constructiilor cu contract suspendat cu acordul partilor art 54, din data de 01.01.2015 pana la 02.02.2015. Efectuez incetarea suspendarii mai devreme,adica de azi 28.01.2015 (au lucrari care necesita inceperea imediata a muncii).
Nu le-am modificat inca salariul minim la 975 lei, cand pot sa operez in Revisal aceasta modificare, a salariului, care este data de la care produce efecte 28.01? pentru ca pe perioada suspendarii nu am operat nimic.
Multumesc.
Nu le-am modificat inca salariul minim la 975 lei, cand pot sa operez in Revisal aceasta modificare, a salariului, care este data de la care produce efecte 28.01? pentru ca pe perioada suspendarii nu am operat nimic.
Multumesc.
de cand ati inceput suspendare, adica 28.01.2015 de atunci intra in vigoare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-