Buna ziua!
In configurare societati am la deconturi 1 ct. 542 si la deconturi valuta 1 tot ct. 542.
E corect sa lucrez asa avand in vedere ca lucrez si cu valuta si cu lei? Am analitic la 542 pt. fiecare persoana in parte, dar cateodata din cauza dif.de C.V. am avut 0E in sold insa am ramas cu lei si am platit din suma in lei ramasa.
MUltumesc!
cont 542 valuta si lei
Re: cont 542 valuta si lei
Acea setare te ajuta ca in ambele meniuri sa vezi toate conturile analitice pentru 542.
Poti crea linistit analitice pentru 542.
Eu ti-as sugera sa creezi pentru fiecare persoana cate un analitic 542.01, dupa care pentru fiecare valuta inca un analitic.
Ca si exemplu:
- 542.01: Popescu Petru
- 542.01.1: Popescu Petru - RON
- 542.01.2: Popescu Petru - EUR
Poti crea linistit analitice pentru 542.
Eu ti-as sugera sa creezi pentru fiecare persoana cate un analitic 542.01, dupa care pentru fiecare valuta inca un analitic.
Ca si exemplu:
- 542.01: Popescu Petru
- 542.01.1: Popescu Petru - RON
- 542.01.2: Popescu Petru - EUR
Am inteles, dar as putea lasa asa trim.I si sa incep din aprilie cu distinct pe lei si valuta? Deja am creat distinct pe persoana...si am lasat sold 0 la sfarsitul lui martie.
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Nu prea este bine, deoarece o sa-ti faca reevaluare la sfarsit de luna, fiindca pe valuta ai zero, iar pe lei ti-a ramas suma.
Cel mai bine este sa creezi analiticele, dupa care mergi la "articole contabile" si modifici acolo manual inregistrarea sa fie pe analiticul dorit.
Cel mai bine este sa creezi analiticele, dupa care mergi la "articole contabile" si modifici acolo manual inregistrarea sa fie pe analiticul dorit.
In regula, eu la sfarsitul lunii martie am facut o nota 542 = 7651 pt. a regla soldul. Vroiam doar sa nu ma mai complic...
Inca ceva:
De ce imi face programul reevaluare la contul 5125 la sfarsit de luna daca nu ramane cu sold la sfarsit? imi reevalueaza suma rulata la martie... e normal?
De ce imi face programul reevaluare la contul 5125 la sfarsit de luna daca nu ramane cu sold la sfarsit? imi reevalueaza suma rulata la martie... e normal?
Decizi tu personal ce inregistrezi doresti sa faci este raspunderea ta personala.
Este posibil sa ai sume in valuta si din acea cauza, dar ca si utilizator poti sa scoti bifa si atunci nu se va reevalua.
Este posibil sa ai sume in valuta si din acea cauza, dar ca si utilizator poti sa scoti bifa si atunci nu se va reevalua.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Va multumesc din nou pt. ajutor.
O seara placuta!
O seara placuta!