vanzare auto second hand

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
baditaa710

vanzare auto second hand

#1 Mesaj de baditaa710 »

buna seara
va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie
in luna 08.2014 am avut o achizitie de la o persoana fizica din germania a unui auto sh cu valoare de 2995 euro -13037.82 lei
am trecut amortizare pe 4 ani .
atunci am inregistrat cu tva 0 aceasta intrare

acum masina s-a dovedit a avea f multe probleme tehnice si patronii doresc sa o vand unei terte persoane fizice din romania. am de la un service auto facut un deviz de reparatii cu valoare mai mare decat a fost pretul achizitie auto .
intrebarea mea este care este pretul minim cu care o pot vinde ? in fisa mijlocului fix mai am valoare ramasa 11408 lei .
insa este f mult .
pot vinde sub acest pret ?
factura pe care o emit trebuie sa fie cu tva ? care vor fi inregistrarile contabile ? pot incasa numerar de la o persoana fizica o valoare mai mare de 5000 lei ?
am incercat sa gasesc pe forum ceva asemanator insa nu am gasit

multumesc pt ajutor

paturcai

Re: vanzare auto second hand

#2 Mesaj de paturcai »

Pretul de vanzare este pretul pe care acel auto il poate obtine pe piata libera.
Daca scot la vanzare acel auto si mi se da cel mai bun pret pe el 10 EURO (TVA inclusa) atunci acela este pretul corect si se face factura pe acel pret.

Factura se va emite cu TVA. Nu vindeti un autoturism second hand ci vindeti un activ fix pe care l-ati folosit in cadrul entitatii.

Potrivit 70/2015 nu puteti incasa de la o persoana fizica mai mult de 10.000 lei numerar si este exclusa fractionarea incasarii facturii daca pretul de vanzare este mai mare de 10.000 lei.
“Art. 4. — (1) Operatiunile de incasari in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana.”

Incasati - deci - numerar 10.000 lei iar restul se va face prin virament bancar (sau depunerea numerarului direct in contul dvs de la banca de catre cumparator).

Mentionez ca explicatia de mai sus ESTE LEGATA STRICT DE VANZAREA UNUI ACTIV FIX (deci nu si de servicii sau marfuri catre persoane fizice; altfel trebuie sa detineti casa de marcat asa cum este prevazut in deja celebra ordonanta 28/1999 cu modificarile si completarile in curs de definitivare).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

baditaa710

Re: vanzare auto second hand

#3 Mesaj de baditaa710 »

multumesc``

Scrie răspuns