nota 3 bilant
nota 3 bilant
Buna seara
Am o societate infiintata in anul 2014, la finele anului 2014 am profit pe care asociatii doresc sa il ridice pe dividende.
Am intocmit hotararea AGA in care am mentionat ca profitul se va repartiza 40 lei la rezerve legale si diferenta la dividende.
In Nota 3 (repartizarea profitului) din bilant e corect sa completez:
- rd1 cu valoarea profitului net,
-rd 2 cu valoarea rezervei legale
-rd 4 cu valoarea repartizata la dividende
in conditiile in care eu la ianuarie 2015 voi face nota: 121 = 1171 cu valoarea profitului iar in aprilie 2015 voi face nota = 1171 = 457 cu valoarea dividendelor de ridicat ?
Multumesc
Am o societate infiintata in anul 2014, la finele anului 2014 am profit pe care asociatii doresc sa il ridice pe dividende.
Am intocmit hotararea AGA in care am mentionat ca profitul se va repartiza 40 lei la rezerve legale si diferenta la dividende.
In Nota 3 (repartizarea profitului) din bilant e corect sa completez:
- rd1 cu valoarea profitului net,
-rd 2 cu valoarea rezervei legale
-rd 4 cu valoarea repartizata la dividende
in conditiile in care eu la ianuarie 2015 voi face nota: 121 = 1171 cu valoarea profitului iar in aprilie 2015 voi face nota = 1171 = 457 cu valoarea dividendelor de ridicat ?
Multumesc
Re: nota 3 bilant
La rd 4 nu puteti trece dividende, acestea se repartizeaza de abia de la 01.01.N+1 in situatia in care dvs. faceti bilantul la 31.12.N prezentati situatia de atunci de la 31.12.N.
IN Bilantul urmator le spuneti aceasta informatie celor care consuma informatii de acest gen.
IN Bilantul urmator le spuneti aceasta informatie celor care consuma informatii de acest gen.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Buna ziua, am urmatoarea situatie la dec.2014: capital social 200 lei, profit 1500 lei, s-a constituit rezerva legala la dec.2014 in suma de 40 lei. In nota 3 de la bilant este corect sa completez astfel: rd.1 profit net de repartizat 1500, rd.2 rezerva legala 40, rd.6 profit nerepartizat 1460, adica 1500-40. Este corect?
In raportul administratorului si PV AGA trebuie mentionata repartizarea profitului la rezerva legala cf legii si nerepartizarea profitului ramas dupa constituirea rezervei legale?
Multumesc
In raportul administratorului si PV AGA trebuie mentionata repartizarea profitului la rezerva legala cf legii si nerepartizarea profitului ramas dupa constituirea rezervei legale?
Multumesc
Va rog, o parere! Multumesc
Se trece doar repartizarea de 40 lei si constituirea de rezerva in 31.12.2014, restul la aprobarea situatiilor financiare. Procesul verbal are o data din luna 01, 02, 03, 04 sau 05 anul urmator.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Inteleg ca in nota explicativa 3 trec suma de 40 la rd.2 rezerve legale, suma care automat se duce in rd.1, profit de repartizat, corect pana aici? Rd. 6 profit nerepartizat NU trebuie completat acum, cu diferenta ramasa, corect? Multumesc
Corect.
Nu mai treceti nimic nicaieri pentru ca restul (aprobarea siatuatiilor o veti face in anul urmator si nu la sfarsit de decembrie)
Repartizarea la rezerve se face intrucat acea "miscare" se face la sfarsit de decembrie
Nu mai treceti nimic nicaieri pentru ca restul (aprobarea siatuatiilor o veti face in anul urmator si nu la sfarsit de decembrie)
Repartizarea la rezerve se face intrucat acea "miscare" se face la sfarsit de decembrie
Buna dimineata! Sa inteleg ca daca am rezerve 40 lei trec la rd 1 si 2. Daca am profit care se va repartiza la dividende cf hotararii AGA nu trecem nimic in tabel deoarece se repartizeaza in 2015. Daca avem profit care acopera pierderile contabile din anii precedenti la fel nu completam nimic in tabel. Am inteles bine? Va multumesc!
Atunci informatiile despre repartizarea profitului la dividende, acoperirea pierderilor din profitul anului 2014 le mai completam vreodata in nota 3?
Repartizarile se refera pentru anul precedent (in cazul de fata 2013).
Daca am repartizat rezultatul lui 2013 in divdende acestea se vor fi regasit in acea nota 3.
La fel cu acoperirea pierderii lui 2013 care se inchide in 2014, o data cu aprobarea situatiilor financiare pentru 2013
Daca am repartizat rezultatul lui 2013 in divdende acestea se vor fi regasit in acea nota 3.
La fel cu acoperirea pierderii lui 2013 care se inchide in 2014, o data cu aprobarea situatiilor financiare pentru 2013