Vanzator ambulant prod alimentare

suciua95226

Vanzator ambulant prod alimentare

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,
am o firma la care am 4 angajati cu cate o ora fiecare pe postul de agenti dezinsectie, deratizare.
De curand firma si-a autorizat si codul CAEN 5610-restaurante pentru ca intentioneaza sa deschida un punct de lucru cu vanzare de produse alimentare la un festival. Angajatii firmei vor fi cei care vor vinde la ghereta respectiva.
Intrebare cum sa fac: sa le modific functia din agent deratizare in vanzator ambulant produse alimentare? ce alte avize speciale le trebuie?
Daca ar fi sa angajam si alte persoane, doar pe perioada festivalului, cum sa fac? sa ii angajez pe perioada determinata 4 zile?
Multumesc anticipat.

paturcai

Re: Vanzator ambulant prod alimentare

#2 Mesaj de paturcai »

Sincer?!
Cum pot bietii oameni sa fie vanzatori daca meseria lor este sa caute sa starpeasca rozatoare si gandaci?
Cum sa faceti act aditional de schimbare a meseriei? Ce sa spuneti in acel act si cum sa dovediti ca sunt apti pentru asa ceva?
Puteti face contract individual de munca PENTRU ALTE PERSOANE si dupa cele 4 zile de festival le transmiteti o NOTIFICARE in baza art. 31 alin 3 prin care acel contract individual de munca isi inceteaza aplicabilitatea.
Vedeti prevederile art. 82 83, 84 si 85 din Codul Muncii.
Perioada de proba in acest caz este de 5 zile, deci in a 5-a zi NOTIFICATI angajatul in baza art. 31 (3) privind incetarea raporturilor de munca.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

suciua95226

#3 Mesaj de suciua95226 »

Multumesc pentru raspuns, aveti dreptate, am fost si la ITM si m-au sfatuit sa fac o decizie interna in care sa precizez ca in perioada x, angajatii firmei isi vor desf activitatea in cadrul festivalului, si vor avea urmatoarele atributii...

Intrebarea mea este: angajez 4 persoane special pentru postul de vanzator ambulant produse alimentare pe perioada determinata de 5 zile cat dureaza festivalul. Cum se calculeaza salariul de incadrare pentru acestia care vor lucra in ture cate 8 ore / zi, tinand cont de salariul minim pe economie?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Cea mai simpla metoda (puteti sa nu va pricepeti la contabilitate) este urmatoarea:
Cate saptamani sunt intr-o luna?
4
Cate zile lucratoare intr-o saptamana
5
Pe cale de consecinta 4 saptamani x 5 zile = 20 zile

Salariul minim pe economie (brut) este de 975 lei (pana la 30.06.2015)
975/20 zile x 5 zile = 243,75 lei BRUT, rotunjit------------>245 lei
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns