Buna ziua,
Prin contractul de concesiune s-a stabilit o redeventa de 1000 lei/an cu plata la trimestru (se plateste pana la sfarsitul lunii pentru trimestrul expirat).Trebuie constituita redeventa la fiecare sfarsit de trimestru prin contul 446 ? Am platit redeventa pe intregul an, cum se inregistreaza plata in acest caz?
Redeventa
- fagarasa176
Re: Redeventa
OMFP 1802/2014 – Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate scrie:Concesiunile, brevetele, licenţele, mărcile comerciale, drepturile şi activele similare
176. – (1) Concesiunile, brevetele, licenţele, mărcile comerciale, drepturile şi activele similare reprezentând aport, achiziţionate sau dobândite pe alte căi, se înregistrează în conturile de imobilizări necorporale la costul de achiziţie sau valoarea de aport, după caz. În această situaţie valoarea de aport se asimilează valorii juste.
(2) Concesiunile primite se reflectă ca imobilizări necorporale atunci când contractul de concesiune stabileşte o durată şi o valoare determinate pentru concesiune. Amortizarea valorii concesiunii urmează a fi înregistrată pe durata de folosire a acesteia, stabilită potrivit contractului. În cazul în care contractul prevede plata periodică a unei redevenţe/chirii, şi nu o valoare amortizabilă, în contabilitatea entităţii care primeşte concesiunea, se reflectă cheltuiala reprezentând redevenţa/chiria, fără recunoaşterea unei imobilizări necorporale.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!