sanatate la dividende, pensionar si salariat in acelasi timp

stanciut

sanatate la dividende, pensionar si salariat in acelasi timp

#1 Mesaj de stanciut »

Pensionar cu pensie mai mare de 740 lei si venituri din salariu de 800 lei lunar - plateste sanatate pentru dividendele societatii unde este asociat unic?
Cum interpretam:
ART. 296^27 Contribuabilii
(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
a) *** Abrogat;
b) investiţii;
c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;
d) operaţiunea de fiducie, potrivit titlului III;
e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).
(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la alin. (1) plătesc contribuţia asupra tuturor acestor venituri. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.

balazse

Re: sanatate la dividende, pensionar si salariat in acelasi

#2 Mesaj de balazse »

Datorita faptului ca este salariat, nu va platii contributie la sanatate pentru veniturile din dividende.

ciorutad

#3 Mesaj de ciorutad »

Am un caz asemanator... dar daca nu este salariat, plateste? Daca da, cine si cum se declara si plateste?
Cu stima,

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca nu are una dintre veniturile mentionate atunci plateste, iar contributia il va datora beneficiarul.
Care este procedura prin care il va declara persoana in cauza nu stiu exact, dar poate va primii o decizie din partea celor de la finante in anul urmator.

Scrie răspuns