asociere cu firma pariuri sportive

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tudoraf841

Re: asociere cu firma pariuri sportive

#16 Mesaj de tudoraf841 »

asta este ,cu atat mai bine dar in general in speta cazul meu impozitul 16% este mai mare ca la 3%.

balteanuc692

#17 Mesaj de balteanuc692 »

Daca are pierdere fiscala in urma calculului impozitului pe profit, va plati 5% din veniturile obtinute. In contract cum spune? Cum se impart profiturile? Daca e asociere inseamna ca ar trebui sa fie ceva de genul 60-40% si la castiguri dar si la pierderi. Daca e pe baza de comision din vanzari, indiferent de profit sau pierdere, atunci nu ar trebui sa treaca la impozit pe profit firma din speta... Ar trebui schimbat contractul cu unul de mandat...

tudoraf841

#18 Mesaj de tudoraf841 »

cu cat intri in miezul problemei mai mult cu atat intri si in ceata,dar din punct de vedere fiscal fiscul are dreptate .acum ramane de vazut cand fac 010 si exact ce ai zis daca firma este pe pierdere plateste ceva la veniturile din asociere?nu exista nimic mentionat in acest sens,si la cazul meu venitul creat din asociere este denumit comision cf. contractului.
voi reveni .

balteanuc692

#19 Mesaj de balteanuc692 »

Daca e comision si societatea are venituri in functie de vanzari, indiferent de pierderea sau castigul societatii care organizeaza efectiv jocurile (firma care are licenta pentru asa ceva) atunci contractul este gresit intocmit. Eu am contract de mandat cu loteria romana si, indiferent de starea loteriei romane din punct de vedere al profitului, eu incasez 7% din ce vand. Si stau micro, platesc 3% din comision. M-am interesat la ANAF, am ajuns pana la directia de solutii fiscale din cadrul acesteia, fac bine cum fac.

Daca treceti la impozit pe profit, chiar in art. 18 scrie ca daca impozitul pe profit calculat este mai mic decat 5% din venituri, se plateste 5% din venituri. Or, daca aveti pierdere fiscala, automat este mai mic decat 5% din venituri.

meira

#20 Mesaj de meira »

"Obiectul contractului consta in desfasurarea in comun a activitatii de supervizare si administrare a activitatii de pariuri sportive de catre ASOCIAT si ORGANIZATOR, in conformitate cu prevederile legale, si punerea la dispozitie de catre ASOCIAT a spatiului pentru desfasurarea activitatii mai sus mentionate. Obiectul contractului se realizeaza pe baza Licentei Organizatorului care ii confera acestuia dreptul de a organiza si de a desfasura activitatea de jocuri de de noroc - pariuri sportive pe intreg teritoriul Romaniei.
Pretul asocierii, respectiv comisionul lunar datorat, este reprezentat de: o suma stabilita in cota procentuala( comision procentual), respectiv 50%, aplicata veniturilor din activitatea de exploatare a pariurilor sportive, dupa deducerea cheltuielilor de exploatare."

Aceste detalii sunt precizate in contractul de asociere.
Cand depui 010 cu trecere la impozit pe profit probabil trebuie mentionat cu pixul motivul.

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Aici da, ambele firme merg impreuna, atat la castig cat si la pierdere. Aici e obligatoriu a trece la impozit pe profit.

meira

#22 Mesaj de meira »

Interesanta e formularea:
ART. 18 Impozit minim
(1) Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.

Adica se calculeaza separat impozitul pe profit pentru activitatea comerciala si separat cel pentru activitatea de pariuri sportive. Cred ca din cauza padurii nu mai vad copacii :mrgreen:

tudoraf841

#23 Mesaj de tudoraf841 »

asa ar trebui sa fie dar sa ateptam pana depun 010 pt. ca si fiscul este intr-o confuzie si bajbaiala totala.
si exact cum a-ti mentionat mai sus-ce motiv scriu pe 010?

meira

#24 Mesaj de meira »

Am sunat la telefonul contribuabilului si raspunsul a fost categoric: microintreprinderea nu trebuie sa treaca la impozit pe profit, doar cel autorizat nu poate desfasura activitatea decat inregistrat ca platitor de impozit pe profit. Exact ce va spuneam, nu mai vad niciun copac...
Concluzia: momentan raman la microintreprindere si solicit in scris raspuns de la ANAF. Te rog sa ne povestesti cum ai depus 010.

tomac

#25 Mesaj de tomac »

N-am răspuns eu la telefonul contribuabilului. Nu de alta dar văd că răspunsul e ca al meu :mrgreen:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#26 Mesaj de balteanuc692 »

Parerea mea e ca aia nu au citit contractul prin telefon :D

meira

#27 Mesaj de meira »

Evident, Tomac, nici nu contestam asta.

meira

#28 Mesaj de meira »

Am explicat cat mai bine termenii contractului si mi-a citit la telefon articolul invocat de mine si a fost foarte categorica. Stau si ma gandesc la cate asocieri sunt in prezent, doar pe noi ne-a apucat intrebatul la ANAF? Doamna de la capatul telefonului imi tot spunea ca articolul 18 e abrogat, iar eu ii tot dadeam cu aliniatul 1 care e in vigoare.

meira

#29 Mesaj de meira »

tudoraf841 scrie:asa ar trebui sa fie dar sa ateptam pana depun 010...
Cum a fost cu 010, ceva noutati?

tudoraf841

#30 Mesaj de tudoraf841 »

am depus 010 prin care solicit trecerea de la 3% la 16 % cu recalcularea impozitului de la 01.01.2015

Scrie răspuns