desfintare loc de munca

csillac

desfintare loc de munca

#1 Mesaj de csillac »

Buna ziua,
societatea a desfintat un loc de munca pe care erau angajati 2 persoane. Am facut pentru fiecare persoana o Notificare prin care li se aduce la cunostinta faptul ca postul este desfintat si au un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care se va intocmi decizia de desfacere a CIM. In Notificare am scris "Ca urmare a acestui fapt, contractul individual de muncă, încheiat între dumneavoastră şi societate pentru acest post, va înceta în termen de 20 zile lucrătoare de la comunicarea prezentei notificări, scop în care se va emite decizia de concediere conform dispoziţiilor legale în vigoare." Eu am calculat cele 20 de zile de preaviz incluzand data de la care a fost emisa si transmisa Notificarea catre salariati. Unul din fostii salariati contesta legalitatea Deciziei de incetare a CIM pe motivul ca perioada de preaviz trebuia calculata cu ziua urmatoare celei de emitere/comunicare a Notificarii. Va rog sa-mi spuneti cum era corect sa calculez perioada de preaviz in acest caz si/sau in orice speta cand este vorba de perioada de preaviz.

cu deosebit respect!

pinteae

Re: desfintare loc de munca

#2 Mesaj de pinteae »

Intotdeauna termenul se calculeaza din ziua urmatoare. Decizia i-ai comunicat-o in cursul zilei, fapt pentru care ziua respectiva nu o poti lua in calcul.
Eugen Pintea

csillac

#3 Mesaj de csillac »

asta inseamna ca daca ajung cu el in instanta pierd procesul si trebuie sa-l reangajez?

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Da. Sa-i platesti toate drepturile salariale, indexate, aferente perioadei scurse de la data incetarii si pana la data ramanerii definitive a sentintei.
Mai bine revino asupra deciziei si corectezeaza-o acum.
Eugen Pintea

csillac

#5 Mesaj de csillac »

nu se mai poate, a incetat contractul deja
multumesc mult pentru ajutor!

mereutad482

#6 Mesaj de mereutad482 »

Daca se ajunge in instanta procesul poate dura cateva luni, chiar un an, o sentinta favorabilasalariatului ii anuleaza incetarea si trebuie sa-l platesti pe toata perioada . Poate ar fi bine sa-i anulezi incetarea si sa o iei de la capat ...

dragomirt

#7 Mesaj de dragomirt »

corect este sa calculam zilele incepand cu ziua urmatoare comunicarii probate prin semnatura, recomandata etc

csillac

#8 Mesaj de csillac »

scuze ca raspund asa de tarziu.
nu mai pot sa o iau de la capat. am primit citatie de la tribunal.
nu pot decat sa sper ca se va termina cu bine.

multumesc mult pentru sfaturi!

pinteae

#9 Mesaj de pinteae »

Succes!
Eugen Pintea

Scrie răspuns