revisal -incetare contract
revisal -incetare contract
Buna ziua, am transmis incetare suspendare concediu crestere copil cu data de 07.10.2015 si apoi am transmis incetare contract cu data de 08.10.2015 cu acordul partilor, patronul imi spune ca trebuia sa o trimit in somaj. Pot sa mai revin, am voie sa o trimit in somaj ? Multumesc.
Re: revisal -incetare contract
Nu aveți voie să încetați contractul de muncă al unei persoane ce revine din concediu de creștere a copilului, timp de 6 luni de la data revenirii la muncă. Doar dacă persoana își dă demisia sau solicită închiderea contractului de muncă pe art.55 litera b - cu acordul părților. Dar să-i desfaceți pe art.65 nu e voie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Mii..... de multumiri .........
comp letez cu ceva,tomac scrie:Nu aveți voie să încetați contractul de muncă al unei persoane ce revine din concediu de creștere a copilului, timp de 6 luni de la data revenirii la muncă. Doar dacă persoana își dă demisia sau solicită închiderea contractului de muncă pe art.55 litera b - cu acordul părților. Dar să-i desfaceți pe art.65 nu e voie.
chiar daca a fost incadrata la un punct de lucru care s-a inchis ( official si de la registru comertului)?
nu pot face 09.11.2015 incetare suspendare si 10.11.2015 incetare cu art 65?
multumim.
Chiar dacă. Citiți OUG 111/2010
Iată articolul cu pricina - de fapt alineatul 3 căci el este cel care interzice
Iată articolul cu pricina - de fapt alineatul 3 căci el este cel care interzice
Art. 25. (1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7.
(3) Interdicția prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) și (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.