Buna ziua!
O parere, va rog!
Un salariat a lucrat cu CIM de 8 ore de la 01 la 14 oct. Pe 14 oct. i-am incetat CIM deoarece a depus dosarul de pensionare la limita de varsta. incepand cu 15 oct. Am angajat-o tot cu 8 ore dar ca pensionar.
Intrebari:
1. In programul de salarii imi apare aceasi persoana de 2 ori, ca salariat si ca pensionar. Ca salariat are deducere personala (iin caest caz 250 lei). Ca salariat-pensionar mai trebuie sa aiba deducere personala si functia de baza?
2. La generarea decl. 112 imi da somaj asigurat pe toti salariatii 36 lei, iar daca aplic 0.5% pentru fiecare salariu si fac totalul imi da 34. Oare de ce? Pentru ca imi da eroare la generare.
Eroarea este:
ASIGURAT 6:
* EROARE - B.1. (2) - ERR daca Baza Contributie Individuala SOMAJ = 0 si Ore lucrate efectiv in luna > 0 (S38)!
Multumesc!
Pensionar si salariat
Re: Pensionar si salariat
cu noul contract introdus are functie de baza si deducere personala ca orice salariat, si toate cele, doar somaj nu plateste.(bifati pensionar la detalii in dr sus)
dupa ce faceti asa faceti statul de plata si D112. ar trebui sa fie ok.
dupa ce faceti asa faceti statul de plata si D112. ar trebui sa fie ok.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Buna ziua!
Am urmat instructiunile dvs. si tot imi da eroare. Somaj asigurat ar trebui sa fie egal cu somaj unitate, deoarece e aceasi baza de calcul si acelasi procent 0,5%. Ori mie imi da somaj asigurat 36 lei si somaj unitate 34 lei.
Nu stiu ce ar putea fi!
Am urmat instructiunile dvs. si tot imi da eroare. Somaj asigurat ar trebui sa fie egal cu somaj unitate, deoarece e aceasi baza de calcul si acelasi procent 0,5%. Ori mie imi da somaj asigurat 36 lei si somaj unitate 34 lei.
Nu stiu ce ar putea fi!
-
Am trimis baza de date la Saga si mi-au raspuns asa:
,,Eroarea din declaratia unica provin de la contractele introduse pentru salariata TANASE DOINA.
Regulile de validare ale declaratiei nu va permit sa aveti pentru acelasi salariat doua CIM in luna, unul pentru care sa se retina contributiile la somaj si un al doilea pentru care sa nu se retina.
Pentru a putea valida declaratia modificati in “Fisiere”>>”Salariati”astfel incat fie sa se retina contributiile pentru ambele contracte fie sa nu se retina deloc pentru niciunul din ele.
Dupa ce faceti modificarile actualizati datele pe statul de salarii si apoi in declaratie, inainte de generare PDF."
,,Eroarea din declaratia unica provin de la contractele introduse pentru salariata TANASE DOINA.
Regulile de validare ale declaratiei nu va permit sa aveti pentru acelasi salariat doua CIM in luna, unul pentru care sa se retina contributiile la somaj si un al doilea pentru care sa nu se retina.
Pentru a putea valida declaratia modificati in “Fisiere”>>”Salariati”astfel incat fie sa se retina contributiile pentru ambele contracte fie sa nu se retina deloc pentru niciunul din ele.
Dupa ce faceti modificarile actualizati datele pe statul de salarii si apoi in declaratie, inainte de generare PDF."