BUNA ZIUA!
Am facut o plata ptr o masina cu bani imprumutati de la firma creditoare in suma de 31000,la achizitionarea masinii mi s-a eliberat un antecontract i baza la are am facut plata,urmand la final cand se achita valoarea totala a masinii sa imi eliereze factura finala,
propritarul masinii este persoana fizica!bani imprumutati pot sa-i eturnez la firma creziroare ! ce inregistrari conabile trebuie a fac cu privire la achizitionarea masini,returnarea imprumutului?
va multumesc!
ACHIZITIE MASINA
Re: ACHIZITIE MASINA
Cred că trebuie să reformulați întrebarea într-un mod ceva mai explicit. Nu se prea înțelege ce și cum ați făcut. Se poate ghici, dar mai degrabă vă recomand să reformulați întrebarea. E destul de confuz enunțată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
REFOLMUREZ!
AM ACHIZITIONAT O MASINA DE LA O PERSOANA FIZICA!
IN BAZA LA UN ANTECONTRACT DE VANZARE AM FACUT O PLATA PARTIALA IN SUMA DE 31000RON,URMAND CA DIFERENRA SA O ACHIT LA FINAL CAND IMI ELIBEREAZA FACTURA FISCALA A MASINI,BANI CU CARE AM FACUT PLATA SUNT BANI IMPRUMUTATI DE LA FIRMA , PLATA S-A EFECTUAT PRIN TRANSFER BANCAR,CE INREGISTRARI TREBUIE SA FAC,MASINA O INREGISTREZ IN CONTABILITATE CAND PRIMESC FACTURA, TVA ESTE ZERO?
AM ACHIZITIONAT O MASINA DE LA O PERSOANA FIZICA!
IN BAZA LA UN ANTECONTRACT DE VANZARE AM FACUT O PLATA PARTIALA IN SUMA DE 31000RON,URMAND CA DIFERENRA SA O ACHIT LA FINAL CAND IMI ELIBEREAZA FACTURA FISCALA A MASINI,BANI CU CARE AM FACUT PLATA SUNT BANI IMPRUMUTATI DE LA FIRMA , PLATA S-A EFECTUAT PRIN TRANSFER BANCAR,CE INREGISTRARI TREBUIE SA FAC,MASINA O INREGISTREZ IN CONTABILITATE CAND PRIMESC FACTURA, TVA ESTE ZERO?
- fagarasa176
In primul rand nu specificati daca masina se achizitioneaza pe firma sau nu si daca plata a fost facuta din contul bancar al firmei.
Persoanele fizice nu emit factura, se va intocmii un contract de vanzare-cumparare.
Persoanele fizice nu emit factura, se va intocmii un contract de vanzare-cumparare.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
asta e poti sa zici ce vrei,numai sa inregistrez corectfagarasa176 scrie:In primul rand nu specificati daca masina se achizitioneaza pe firma sau nu si daca plata a fost facuta din contul bancar al firmei.
masina o sa o inregistrez pe firma, este de la persoala fizica achizitionata
-
plata a fost facuta prin banca de o firma creditoare!hodorogeas scrie:asta e poti sa zici ce vrei,numai sa inregistrez corectfagarasa176 scrie:In primul rand nu specificati daca masina se achizitioneaza pe firma sau nu si daca plata a fost facuta din contul bancar al firmei.
masina o sa o inregistrez pe firma, este de la persoala fizica achizitionata