Extensia Declaratii nu functioneaza?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
herganiec

Re: Extensia Declaratii nu functioneaza?

#16 Mesaj de herganiec »

lupitaa scrie:Intre timp am semnalat si la Saga, au intrat prin remote si au actualizat DUK-ul. Tot nu merge. Am trimis si xml-ul la service. De la ultimul update al extensiei pentru declaratii cred ca n-a mai functionat. Acum astept sa vad daca se gaseste o rezolvare, dar nu ma "arde" prea tare, pentru ca pot crea pdf-ul si sa-l semnez direct cu DUK Integrator (ceea ce am si facut in 25 feb.). Am doar doua firme care au peste 500 de inregistrari la 394 si fisierul xml exportat din saga e bun.

acelasi lucru am vreo 900 angajati la SAGAB, ati gasit vreo rezolvare din Saga direct? sau to separat trebuie generat ?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#17 Mesaj de tomac »

Mă întreb cum pot apărea astfel de probleme. Sincer. Folosesc extensia asta de la apariție, de fapt eu am fost cel care a testat-o prima dată. Și niciodată, dar absolut niciodată nu am avut problemele astea.
Ar mai fi o chestie ce trebuie verificată: să nu fie instalată în Program Files. Dacă e instalată acolo e o problemă. Dacă nu există spațiu pe partiția pe care sunt declarațiile iarăși e o problemă. Dacă declarațiile sunt în folder monitorizat de dropbox sau altă soluție cloud, e clar o problemă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanilaa897

#18 Mesaj de stanilaa897 »

Daca reusesc sa il semnez , il trimite
Intrebarea mea este cum pot sa folosesc acel buton "valideaza si semneaza pdf " ?

tobosv790

#19 Mesaj de tobosv790 »

Eu le validez si le semnez pe fiecare in parte cand le generez cum faceam si pana la aparitia extensiei . Folosesc extensia numai pentru depunere la ANAF,una cate una ca nu este asa o munca de SISIF. Apoi listez fiecare recipisa si declaratie (tot una cate una) si merge struna. Nu intelesesem bine o anumita modalitate de lucru. Dar m-a lamurit TomaC si acum e "parfum".De ce sa le validez si semnez pe toate odata cu extensia? E mai cool asa?

stanilaa897

#20 Mesaj de stanilaa897 »

Sarcasmul isi pierde locul atunci cand chestia asta face diferenta intre cateva minute in fata calculatorului si 3-4 ore de nervi validari semnari erori refaceri declaratii iara validari si asa mai departe
Programul acesta de depunere declaratii a functionat de la lansare si pana acum impecabil si de fapt marele lui merit era tocmai acela ca nu te mai silea sa deschizi fiecare declaratie in parte sa o semnezi si sa o depui , pentru ca in cazul asta puteam sa folosim in continuare E-guvernare.
Va rog respectuos sa ajutati nu sa luati oamenii deja amarati in deradere

va multumesc

stanilaa897

#21 Mesaj de stanilaa897 »

Pana una alta HFT ERROR - The file is already open in another application

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Pentru StanilaA897
Acel buton "valideaza si semneaza pdf" este pentru fisierele generate in "xml", adica nu folosesti "generare pdf", ci "generare xml".
Un alt lucru care l-am intampinat in trecut era ca atunci cand generezi fisierul pdf si se dorea sa se semneze declaratia si intre timp era deschis si extensia dadea eroare la semnarea declaratiei, iar daca s-a inchis extensia a functionat corect.
In concluzie ai doua posibilitati:
- generezi fiecare declaratie in pdf si le semnezi, dupa care transmiti prin extensie;
- generezi fiecare declaratie in xml, dupa care prin extensie semnezi si generezi fisierul pdf, precum transmiti.

De altfel, azi (18.03.2016) a aparut o actualizare la extensie.

tobosv790

#23 Mesaj de tobosv790 »

stanilaa897 scrie:Sarcasmul...

va multumesc
Dacă aveți curiozitatea să vizualizați postările mele veți constata că sarcasmul , causticitate și răutatea, ca ultime etape ale MIȘTOULUI sunt cele care mă scot din țâțăni. Deci nu e cazul să vă supărați pe mine!

tobosv790

#24 Mesaj de tobosv790 »

Deși EU cred , despre mine, că am simțul umorului. Un pic cam DESUET într-adevăr! BALAZSE: Tu te enervezi vreodată?

balazse

#25 Mesaj de balazse »

Din ce ai ajuns la concluzia ca as fi chiar asa de calm?
Normal ca ma enervez, la fel ca toata lumea, dar asta nu neaparat inseamna ca trebuie sa se vada in postarile mele (desi uneori as mai folosii unele cuvinte :mrgreen: , dar incerc sa postez in mod normal).

tobosv790

#26 Mesaj de tobosv790 »

La asta mă refer. Te stăpânești.... Dar nu vreau să te laud, nu le am p-astea. Fiecare are metehnele și racilele lui. Nu-i așa?

balazse

#27 Mesaj de balazse »

Nici nu ma lauda ca poate imi urca la cap. :lol:
De altfel, mi se pare normal ca in spatiul public sa incercam sa postam in mod decent. Ca din cand in cand ne mai prostim este acceptabil, zic eu.

ferenta

#28 Mesaj de ferenta »

balazse scrie:Nici nu ma lauda ca poate imi urca la cap. :lol:
:D
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

ionescug551

#29 Mesaj de ionescug551 »

Am instalat Windows 10 si Acrobat Reader DC si am incercat sa depun o declaratie si imi apare mesajul
''va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat contine namespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare) eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:d100:declaratie:v2') lipsa sau incorect la sectiunea declaratie100. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:d100:declaratie:v1' ''.Nu stiu ce sa mai fac ,ce varianta de Adobe sa folosesc. Ma poate ajuta cineva ? Nu mai stiu ce sa fac mai departe.

balazse

#30 Mesaj de balazse »

Ai programul actualizat? Depui un D.100 pentru anul 2016 (perioada ian-feb)?
Ai generat fisierul pdf si l-ai semnat, dupa care ai incercat sa transmiti utilizand extensia?
Extensia este altundeva instalat decat "program files"?

Scrie răspuns