contract comodat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ghiuraa

contract comodat

#1 Mesaj de ghiuraa »

Buna seara,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

o societate care are ca domeniu de activitate prelucrarea sticlei de termopan, are masinaria de taiat sticla in contract de comodat de la administrator. Aceasta trebuie sa se evidentieze in contul extrabilantier 8038? Cum trebuie sa fac inregistrarile pentru a aparea in balanta?

Multumesc mult

pinteae

Re: contract comodat

#2 Mesaj de pinteae »

8038 sau 8031, pe debit.
Soldul reprezinta imobilizari preluate in chirie.
Eugen Pintea

ghiuraa

#3 Mesaj de ghiuraa »

Multumesc

candream495

#4 Mesaj de candream495 »

Salut,

Am o intrebare legat de contractul de comodat. Am o firma imm neplatitoare de TVA, care are un contract de comodat pt. sediul secundar al firmei in care isi desfasoara activitatea. In contractul de comodat e trecut ca 60% din utilitati sa fie suportate de firma. Mentionez ca este vorba de locuinta personala a mamei administratoarei firmei :) .
1.Se considera cheltuiala deductibila cei 60% din utilitati? platiti pe baza unei dispozitii de plata?
2.La configurarea firmei (in saga) este ceva specific pt prestari servicii srl? Se configureaza firma ca si la comert cu gestiuni global valorice?

Multumesc

tomac

#5 Mesaj de tomac »

1. Nu. Dimpotrivă, iar eu zic că se pierde caracterul gratuit al contractului de comodat.
2. Nu. Nu există ceva specific.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

candream495

#6 Mesaj de candream495 »

multumesc.

zaineal

#7 Mesaj de zaineal »

utilitati inseamna si ce consuma firma... daca dau comodat spatiu ce nu-l folosesc, tot eu sa-i suport si cheltuielile?, cazul meu, am luat prin comodat o hala, proprietarul nevrand sa mai suporte costurile cu intretinerea acesteia. ma angajez prin comodat sa suport toate cheltuielile cat timp ma folosesc de ea, lui nu-i platesc nimic, dar impozitul pe teren, cladire... le suport eu.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Impozitele și taxele nu sunt utilități. Prin contract de comodat nu se pot deconta astfel de cheltuieli. Chiar și la închiriere este considerat avantaj în sarcina proprietarului și i se adaugă la chirie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns