tva

ghilerdeam

tva

#1 Mesaj de ghilerdeam »

Persoana jurídica romana, platitoare de tva, neinregistrata in R.O.I. a primit o factura de servicii de la o persoana jurídica spaniola inregistrata in VIES.Furnizorul a emis factura fara TVA spaniol, probabil neverificand daca persoana jurídica romana este in VIES. Cum inregistrez factura? Fac nota 628=401 si colectez tva de gen 635 = 4427? Colectez tva, dar il pun pe o cheltuiala nedeductibila? Ma poate lamuri cineva? Precizez ca asociatilor persoanei juridice romane , tot spanioli, li se pare grea procedura de inregistrare in ROI si nu am sanse sa fac demersurile depunerii decl.095.
Multumesc.

paturcai

Re: tva

#2 Mesaj de paturcai »

Obligatia dvs. este sa inregistrati documentul asa cum l-ati primit.
Admitem ca primiti o factura cu baza de impozitare 100 iar la TVA este trecut 4 lei (patru lei). Ce faceti? Treceti corect TVA-ul sau treceti ceea ce scrie pe factura?
Inregistrati factura asa cum ati primit-o, - eventual trimiteti un porumbel catre spaniol si spuneti unde a gresit si rugati-l sa va dea de stire luna urmatoare -, urmand sa inregistrati corect abia la primirea unei noi facturi.
In niciun caz nu puteti sa faceti NC 635 = 4427.... Oricum acel TVA intra in costul de achizitie si nu se comporta ca o plata catre Bugetul de Stat.

Vedeti o solutie aici:
http://infotva.manager.ro/articole/legi ... -9879.html
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

tomac

Re: tva

#3 Mesaj de tomac »

Știți că a nu nu-mi place o procedură, nu însemnă că pot încălca obligațiile legale.
Pe mine mă termină unii ce vin din alte țări aici, cum descoperă ei că e nasol, că legile de aici nu sunt bune. că nu le place, că etc. Dar au pretenția ca la ei în țară să le respecți legile. Reciproca e valabilă. Nici mie nu-mi plac multe legi din România mai ales că par gândite cu fundul și nu cu capul, dar asta nu înseamnă că nu le respect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns