Transport international
-
Re: Transport international
401=5121, asa inchid facturile de combustibil
- balteanuc692
Pai si ce platiti in 635 din 5121?
-
inafara de facturile de combustibil, mai primesc si o nota de debit pe care trebuie sa o platesc....
am asa factura AS24 Romania=1000lei( 6022,4426=401)
factura As Luxemburg=2000euro(6022=401)
nota de debit emisa de AS24(in numele si favoarea furnizorului AS Luxemburg)=500euro
Total de plata la As 1ooolei si 2500euro
nota de debit emisa de AS24(in numele si favoarea furnizorului AS Luxemburg)=500euro
-
nu stiu cum sa inregistrez nota de credit si nu stiu unde trebuie declarata
-
nu stiu cum sa explic mai bine....putem lua legatura si altfel?
- balteanuc692
Discutam aici, poate sunt colegi care inteleg mai bine decat mine.
Dar eu tot nu inteleg ce inseamna nota aceea de debit... Ca sa platiti un serviciu, o taxa, orice, ar trebui sa primiti factura.
Nu cumva tot As plateste altui furnizor pentru dumneavoastra? De obicei mai sunt taxele de drum, de care se ocupa alte firme decat cele cu combustibilul. Dar si in situatia asta, ar trebui sa aveti factura de la furnizorul caruia ii sunteti dator cu taxele de drum, chiar daca As plateste acel furnizor.
Dar eu tot nu inteleg ce inseamna nota aceea de debit... Ca sa platiti un serviciu, o taxa, orice, ar trebui sa primiti factura.
Nu cumva tot As plateste altui furnizor pentru dumneavoastra? De obicei mai sunt taxele de drum, de care se ocupa alte firme decat cele cu combustibilul. Dar si in situatia asta, ar trebui sa aveti factura de la furnizorul caruia ii sunteti dator cu taxele de drum, chiar daca As plateste acel furnizor.
Pentru BalteanuC692
Nota de debit (debit note) este ca si o factura, iar nota de credit (credit note) ca si o factura storno (nu este nevoie neaparat de o factura, cele doua note de obicei se utilizeaza pentru a regla/corecta o factura initiala - invoice).
Nota de debit (debit note) este ca si o factura, iar nota de credit (credit note) ca si o factura storno (nu este nevoie neaparat de o factura, cele doua note de obicei se utilizeaza pentru a regla/corecta o factura initiala - invoice).
- balteanuc692
Eu primesc un statement de la firma daneza (care imi face rost de curse) unde sunt sintetizate toate facturile platite de firma daneza de la firmele cu care colaborez (motorina, taxe de drum, service, inchiriere remorci, etc) dar am si facturile respective (de inchiriere remorci, motorina, taxe drum, etc) de la furnizorii care imi presteaza efectiv serviciul.
-
din nou am nevoie de ajutor, primesc factura de motorina de la firma statoil astfel:
-alimentari din Danemarca pe factura am tva la rubrica respectiva, pentru care voi cere rambursare si
alimentari pe Suedia, unde pe aceeasi factura la tva este trecut 0.00, nu inteleg, adica la alimentarile de pe Suedia s-a aplicat taxare inversa si la cele de pe Danemarca nu, fiind acelasi furnizor, aceeasi factura cu acelasi cod fiscal, care intradevar apare pe vies ca fiin d platitor de tva
-alimentari din Danemarca pe factura am tva la rubrica respectiva, pentru care voi cere rambursare si
alimentari pe Suedia, unde pe aceeasi factura la tva este trecut 0.00, nu inteleg, adica la alimentarile de pe Suedia s-a aplicat taxare inversa si la cele de pe Danemarca nu, fiind acelasi furnizor, aceeasi factura cu acelasi cod fiscal, care intradevar apare pe vies ca fiin d platitor de tva
- balteanuc692
Din punctul meu de vedere, introduceti de doua ori factura la intrari valuta . Pe cea din Danemarca o tratati cu tot cu TVA iar pe ce din Suedia o tratati cu taxare inversa si o declarati in 390.
chelaruc116 scrie:inafara de facturile de combustibil, mai primesc si o nota de debit pe care trebuie sa o platesc....
Buna seara!
Stiu ca a trecut mult timp de cand s-a discutat acest subiect, insa eu am aceeasi dilema cu facturile de la AS24: pt. nota de debit de la AS24 primesc factura originala de la furnizorul din Italia pe care il platim prin intermediul AS24. Astfel eu declar doar factura de la furnizorul din Italia, pt. ca daca as inregistra si nota de debit dela AS24 ar insemna sa inregistrez de doua ori aceeasi suma. Nota de debit o primesc de la AS24 doar ca sa se poate vedea exact cat am de plata la sfarsitul lunii. Procedez corect? Inregistrez asa de vreo 15luni. Contabila de dinainte nu inregistra factura originala de la furnizorul din Italia si inregistra ca si factura normala nota de debit de la AS24.
Multumesc!
-
tot legat de transport international ...
soferi primesc card pentru alimentarile de combustibil de la aceeasi firma pentru care face transportul , la sfarsitul luni noi emitem factura pentru transport ei ne emit factura pentru combustibil dar fara tva , nu stiu daca trebuie sa consider combustibilul achizitie si sa fac taxare inversa deoarece combustibilul nu l-am adus in tara ,
asi dori o parere de la colegi care se confrunta cu asa ceva
soferi primesc card pentru alimentarile de combustibil de la aceeasi firma pentru care face transportul , la sfarsitul luni noi emitem factura pentru transport ei ne emit factura pentru combustibil dar fara tva , nu stiu daca trebuie sa consider combustibilul achizitie si sa fac taxare inversa deoarece combustibilul nu l-am adus in tara ,
asi dori o parere de la colegi care se confrunta cu asa ceva
Totusi daca nu l-ai considera "achitizitie", atunci ca si ce ar trebui sa il consideri?