declaratia 394
Re: declaratia 394
Buna ziua. am si eu o intrebare: am emis bon fiscal cu cui pe el, dupa care clientul a spus ca vrea si factura la acest bon. E corect? Cum il prind in contabilitate? Factura trebuie sa o prind si trebuie sa prind si bonul la tip:"C" si astfel se dubleaza. Cum fac? Mentionez ca bonul este pe luna octombrie 2016. Multumesc.
Dacă valoarea bonului este sub 100 EUR, nu se eliberează nici o factură. E ca și cum ați da o factură la factură.
Dacă valoarea bonului depășește 100 EUR nu se poate elibera bon cu valoare de factură simplificată (bon cu cod fiscal înscris pe el), dar dacă tot ați făcut-o atunci bonul ca atare nu se poate contabiliza separat pentru că nu îndeplinește condițiile unei facturi simplificate. În acest puteți elibera factură și se va contabiliza doar factura.
Dacă valoarea bonului depășește 100 EUR nu se poate elibera bon cu valoare de factură simplificată (bon cu cod fiscal înscris pe el), dar dacă tot ați făcut-o atunci bonul ca atare nu se poate contabiliza separat pentru că nu îndeplinește condițiile unei facturi simplificate. În acest puteți elibera factură și se va contabiliza doar factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc.
Vreau sa mai intreb ceva, in speranta ca am inteles bine.
in fiecare zi firma elibereaza in jur de 20-30 bonuri cu cui pe ele(benzinarie). In contabilitate eu le prind in tip"C" bon cu bon(cu nume firma si cui), iar nr. total de bonuri de tip C dintr-o zi il scad din total bonuri eliberate(care se regaseste pe rap.Z). E bine? Intreb pentru ca e ceva de munca, dar daca e musi, cu placere. Multumesc din nou.
Vreau sa mai intreb ceva, in speranta ca am inteles bine.
in fiecare zi firma elibereaza in jur de 20-30 bonuri cu cui pe ele(benzinarie). In contabilitate eu le prind in tip"C" bon cu bon(cu nume firma si cui), iar nr. total de bonuri de tip C dintr-o zi il scad din total bonuri eliberate(care se regaseste pe rap.Z). E bine? Intreb pentru ca e ceva de munca, dar daca e musi, cu placere. Multumesc din nou.
- fagarasa176
Da este corect cum procedati
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am introdus factura de la un furnizor neinregistrat in scopuri de tva si-mi da eroare in recipisa pentru declaratia 394. Nu inteleg de ce?
Au fost identificate următoarele ERORI:
E: op1 (47) sectiune op11 (1)
eroare regula: R233.4: daca tip_partener = 2 si tip = N atunci sectiunea Op11 poate sa apara doar pentru
persoane fizice (cuiP=14513081)
E: op1 (47)
partener: MAGBELA TRANS SRL
eroare regula: R232.2: daca tip nu este in lista (A, L, C, AI) atunci tva (0) nu trebuie sa fie completat
E: validari globale
eroare regula: R63: sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34) nu
a fost solicitata de nici o sectiune Op11
eroare regula: R80: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34)
atributul nrN (1) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (0)
eroare regula: R81: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34)
atributul valN (100) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (0)
Au fost identificate următoarele ERORI:
E: op1 (47) sectiune op11 (1)
eroare regula: R233.4: daca tip_partener = 2 si tip = N atunci sectiunea Op11 poate sa apara doar pentru
persoane fizice (cuiP=14513081)
E: op1 (47)
partener: MAGBELA TRANS SRL
eroare regula: R232.2: daca tip nu este in lista (A, L, C, AI) atunci tva (0) nu trebuie sa fie completat
eroare regula: R63: sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34) nu
a fost solicitata de nici o sectiune Op11
eroare regula: R80: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34)
atributul nrN (1) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (0)
eroare regula: R81: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=2, cota=0, document_N=1, bun=34)
atributul valN (100) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (0)
Aveți TVA la acea intrare cumva?
-
Si eu am primit tot ceva de genul. E imbarligata rau. E cu tva 0(zero) ca e DC&A INSURANCE.
Dar mai astept. Ar fi fost prea frumos sa mi-o ia din prima. Si e cam devreme. Mai e pana pe 30.
Dar mai astept. Ar fi fost prea frumos sa mi-o ia din prima. Si e cam devreme. Mai e pana pe 30.
Nu. Nu are tva. Valoarea este de 100 lei, fara tva, prestari servicii de la un fz ce nu are tva. Oare am lasat bifat ceva ce nu trebuia?
Am introdus-o normal, ca si factura, dar fara tva. Fz este fara ro.
Chiar nu stiu...ce sazic. Ceva sugestii. Mie mi se pare clar doar un lucru. Eroarea este una in lant, produsa doar de acea factura.
Am introdus-o normal, ca si factura, dar fara tva. Fz este fara ro.
Chiar nu stiu...ce sazic. Ceva sugestii. Mie mi se pare clar doar un lucru. Eroarea este una in lant, produsa doar de acea factura.
Facturile de la persoane înregistrate în scopuri de TVA emise către dvs fără TVA pe operațiuni scutite sau neimpozabile nu se declară în D394.
-
Corect. Mulțumesc frumos!
Da. Am inteles, dar la mine acela e neplatitor de tva. Deci se declara in 394. Si atunci unde am gresit?
-
Am scos (am debifat de la preluare) intrarile cu TVA 0. Merge struna. Am reusit! Bafta la depus 394!
facturi de prestari catre MAREA BRITANIE se declara in 394
Nu dacă e factură ce o declarați în D390. Sau dacă e fără TVA fiindcă se aplică vreo scutire sau e neimpozabilă în România.
-
buna ziua
am inteles
Facturile de la persoane înregistrate în scopuri de TVA emise către dvs fără TVA pe operațiuni scutite sau neimpozabile nu se declară în D394.
intrebarea mea este
daca Facturile de la persoane neinregistrate in scop de TVA emise catre mine (fara tva) se declara in 394?
multumesc
am inteles
intrebarea mea este
daca Facturile de la persoane neinregistrate in scop de TVA emise catre mine (fara tva) se declara in 394?
multumesc