[quote="paturcai"
2. Plata facturilor societatii A cu cardul societatii B nu trebuie sa va dea atat de mult de furca.
Treceti sumele in 473, si apoi se va face un virament (daca se doreste acest lucru) de la A catre B, 473 = 5121 (la societatea A) Nu va complicati![/quote]
La societatea B Cum se inregistreaza in contabilitate acestea plati? Ele apar pe extras.
Multumesc
cheltuieli si venituri neinchise
-
-
Re: cheltuieli si venituri neinchise
Va rog sa ma ajutati. Tot la aceasta societate nu au fost inregistrate correct extrasele de la banca: in conta au fost inregistrate anumite sume, iar pe extras erau alte sume. In plus sunt operatiuni neinregistrate in conta. Cum reglez?
Multumesc
Multumesc
Le inregistrezi acum, cand ai observat greseala.
-
in cazul acesta: societatea A are diverse facturi de achizitii care sunt achitate cu cardul societatii B. cele doua societati nu au legatura, cum inregistrez aceasta operatiune la societatea B? la societatea A voi inregistra 473=401, respectiv 473=5311.
multumesc
multumesc
Ar trebui sa ii inveti sa lucreze normal.
-
foarte greu
credeti-ma ca balanta este un haos total, am foarte mult de lucru pana o sa reusesc sa o aranjez cum trebuie.
ma puteti ajuta cu acea problema? nu am mai intalnit pana acum si nu stiu cum sa fac inregistrarile corect

ma puteti ajuta cu acea problema? nu am mai intalnit pana acum si nu stiu cum sa fac inregistrarile corect
Inregistrarile facute cu cardul (firmei B) le considerati plati cu numerar in cadrul firmei A.
Din contul 462, veti restitui firmei B (prin virament bancar ca sa aveti o dovada de netagaduit) sumele respective.
Exemplu:
Firma A:
Inregistrez achizitii de servicii (pentru simplificare nu mai folosim TVA-ul, il consideram ca nu exista)
628 = 401 pentru 400 lei
Firma B:
Plata cu cardul:
401 = 5121.CARD pentru 400 lei
Suntem in situatia in care firma A are neachitat furnizorul de 400 lei iar firma B are o plata in plus.
Mergem in Registrul de casa:
5311 = 462.FIRMA_B pentru 400 lei
Stingem datoria fata de furnizorul pe care firma A il are in sold:
401 = 5311 pentru 400 lei
Dupa ce faceti toate reglarile, soldul lui 462.FIRMA_B sunt niste sume care nu vi se cuvin si le trimiteti catre firma B cu explicatia: sume necuvenite.
462.FIRMA_B = 5121
Din contul 462, veti restitui firmei B (prin virament bancar ca sa aveti o dovada de netagaduit) sumele respective.
Exemplu:
Firma A:
Inregistrez achizitii de servicii (pentru simplificare nu mai folosim TVA-ul, il consideram ca nu exista)
628 = 401 pentru 400 lei
Firma B:
Plata cu cardul:
401 = 5121.CARD pentru 400 lei
Suntem in situatia in care firma A are neachitat furnizorul de 400 lei iar firma B are o plata in plus.
Mergem in Registrul de casa:
5311 = 462.FIRMA_B pentru 400 lei
Stingem datoria fata de furnizorul pe care firma A il are in sold:
401 = 5311 pentru 400 lei
Dupa ce faceti toate reglarile, soldul lui 462.FIRMA_B sunt niste sume care nu vi se cuvin si le trimiteti catre firma B cu explicatia: sume necuvenite.
462.FIRMA_B = 5121
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!