In contabilitate luna aceasta am 3 facturi cu cote diferite de tva pe ele, respectiv 9% si 20%, care sunt inregistrate corespunzator in jurnalul de cumparari, pe cele doua cote de tva.
Generand declaratia 394 la luna octombrie imi trece 2 dintre cele doua facturi in cartusul C la cota de tva 9% si ar trebui sa puna 0 la facturi cu cota de tva 9% deoarece cf Ord.2264/2016 in situatia in care in cuprinsul unei facturi exista operatiuni cu cote de tva diferite la rubrica nr de facturi se vor inscrie valoarea 1 in dreptul operatiunii cu valoarea cea mai mare a tva.
Curios este ca una dintre facturi este trecuta corect si doua nu?
Aveti idee care este motivul pentru care se genereaza declaratia asa si ce trebuie sa fac ca sa imi apara corect?
Multumesc anticipat!
erori D394
Re: erori D394
Care e valoarea cea mai mare a TVA? Suma TVA a produselor cu 9% sau suma TVA a produselor cu 20%?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eroare : Cod caen valoare eronata! verificati inregistrarea nr 1 de la sectiunea lista de activitati
Oare care este problema?
Oare care este problema?
Re-selectați codul CAEN în pdf.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am inteles.Avem activitatea 8129, si trebuia sa trec in pdf 812
La plaja de facturi am mai multe facturiere.Pentru ca baietii pe traseu fac facturile.Si la inceputul anului am inceput cu diferite numere si acum am mai multe plaje.Oare cum sa procedez in acest caz?
Apeși pe adaug de mai multe ori.
In cazul in care la inceputul anului am inceput cu facturile 5038,5082,5138,5156, oare trebuie sa trec toate?
Seria este acelasi numi ca aveam 4 facturiere incepute.
Seria este acelasi numi ca aveam 4 facturiere incepute.