discount sau reducere comerciala
- balteanuc692
Re: discount sau reducere comerciala
Ce scrie in contract despre reduceri?
cred ca pe 609 pt ca e factura separat.
reducerea acordata pe aceiasi factura cu bunurile = reducere comerciala, reducerea acordata pe factura distincta=reducere financiara.
reducerea acordata pe aceiasi factura cu bunurile = reducere comerciala, reducerea acordata pe factura distincta=reducere financiara.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- balteanuc692
Daca e reducere financiara, prin 767, chiar daca e pe factura separata. Dar dupa cum suna, s-ar putea sa fie risturna, deci, 609... E interesant totusi ce scrie in contract, acolo spune despre ce fel de reducere este vorba...
-
daca o trec prin 609, la inchiderea conturilor de ven si chelt, 609 imi apare pe debit la venituri... si nu prea imi place... apropo de ce se discuta ca nu e "frumos" in balanta 

- balteanuc692
Cititi contractul si spuneti-ne si noua ce scrie. Daca e reducere comerciala, nu avem incotro... 609 scrie pe noi 

-
Multumesc pt raspuns,
revin dupa ce pun mana pe contract... 

Buna ziua,
Un SRL cumpara si vinde ziare. Se intocmeste o factura de vanzare la care se acorda o reducere comerciala (pe aceeasi factura). Ulterior se intocmeste factura de retur marfa (cantitatile cu semnul minus), si totodata, pe aceeasi factura reducere comerciala (acelasi procent) cu semnul plus. Este corect ca pe factura de retur marfa sa se mai acorde reducerea comerciala, dar cu semnul plus?
Va multumesc.
Un SRL cumpara si vinde ziare. Se intocmeste o factura de vanzare la care se acorda o reducere comerciala (pe aceeasi factura). Ulterior se intocmeste factura de retur marfa (cantitatile cu semnul minus), si totodata, pe aceeasi factura reducere comerciala (acelasi procent) cu semnul plus. Este corect ca pe factura de retur marfa sa se mai acorde reducerea comerciala, dar cu semnul plus?
Va multumesc.
Dacă reducerea e legată de cantități, e logic la ca la stornarea cantităților să stornezi și reducerea doar că stornarea reducerii se face cu plus 

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu, reducerea nu este legata de cantitati. Practic, din marfa livrata se vinde o anumita cantitate, restul ni se intoarce in depozit. Pentru cantitatile intoarse in depozit se intocmeste aceasta factura de retur. Sa inteleg ca in aceasta situatie, pe factura de retur cu cantitatea reintrata in depozit, nu mai trebuie mentionat discountul comercial?
Pe dumneavoastră nu vă afectează în niciun fel. Reducerea acordată pe aceiași factură cu bunurile/serviciile livrate, diminuează prețul de achiziție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am o nelamurire. sunt firma comert cu amanuntul si anumiti clienti imi cer un discount. cum as putea proceda? se pot trece aricolele pe factura si sub acestea discount pret articole si cu asta sa diminuez pretul de vanzare,dar numai pt acesti clenti,adica fara sa schimb pretul pt ceilalti care nu vor discount?
- fagarasa176
Faceti linie separata de discount in factura
Pretul de vanzare nu se diminueaza doar valoarea finala a facturii.
Pretul de vanzare nu se diminueaza doar valoarea finala a facturii.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc pt raspuns. si mai departe,cum inregistrez discountul?
- fagarasa176
Manual SAGA scrie:Înregistrarea discounturilor acordate clienţilor se face fie prin introducerea directă în ecranul de ieşiri a unei linii distincte, fie prin utilizarea butonului dedicat acestui lucru.
Apăsarea butonului dedicat vă va pune la dispoziţie un ecran funcţional care vă va permite introducerea asistată a discountului.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
adica e corect sa mi-l duca pe 709? intreb si eu pt ca sunt incepatoare. ma iertati!