Linie de credit neutilizata

brumac

Linie de credit neutilizata

#1 Mesaj de brumac »

Buna ziua, am o nelamurire cu o linie de credit de 100000 lei pe care am contractat-o in luna august a anului trecut. Nu am utilizat deloc din aceasta suma. Si dupa cum am mai citit pe forum nu trebuie sa fac inregistrari decat in momentul utilizarii. Asadar nu am inregistrat in nici un cont contabil aceasta linie. Pana luna aceasta nu am avut nici o miscare pe contul de linie.Acum insa pe luna ianuarie pe extrasul contului curent imi apare o rata credit de 73.26 lei(debit), iar pe extrasul contului de linie imi apare aceiasi suma pe cerdit.Ideea este ca nici acum nu s-a folosit din aceasta linie... Si nu stiu care ar fi inregistrarile pentru aceasta suma...Am citit in contract ca ar fi un comision de neutilizare lunar.Va rog daca se poate sa ma ajutati cu inregistrarile.Multumesc.

fagarasa176

Re: Linie de credit neutilizata

#2 Mesaj de fagarasa176 »

627
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

costachet982

#3 Mesaj de costachet982 »

nu cred ca e rata , este posibil sa fie dobanda penalizatoare pentru neutilizarea liniei si eu unul o introduc pe 666 ca este aferent unei finantari

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Contul 627 "Cheltuieli cu serviciile bancare si asimilate"
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

ioni459

#5 Mesaj de ioni459 »

Eu am situatia invers, noi suntem unitatea care acorda imprumuturi la PJ si avem de recuperat o suma de 10000 $ care reprezinta comision pt. netragere valoare din imprumutul aprobat in 2016.
In ian.2017 avem hotararea civila de la judecatorie pt incuviintarea executarii silite pentru recuperarea debitului principal (comision neutilizare)+chelt.de executare silita.
In dec.2016 s-a platit factura executorului judecatoresc.

Ce inregistrari contabile ar trebui sa fac in 2016, tinand cont ca recuperarea nu e certa.

Multumesc anticipat!

Scrie răspuns