Preluare firma dezmembrari auto

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
enescun

Preluare firma dezmembrari auto

#1 Mesaj de enescun »

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cum sa folosesc sagac pentru o firma de dezmembrari auto.

Am creeat trei gestiuni:
-1.Intrari masini-cantitativ valorica
-2.Piese rezultate-cantitativ valirica
-3.Marfa-cantitativ valorica (am ales tot catitativ valoric deoarece nu are un pret de vanzare prestabilit, uneori in urma negocierii cu clientul pretul se poate schimba)

Acum nu stiu cum sa folosesc meniul ,,Operatii-Alte operatii cu stocuri-Dezmembrari', astfel incat masina intrata in gestiunea 1 sa ajunga dezmembrata in gestiunea de marfa.

Multumesc mult pentru ajutor.

enescun

Re: Preluare firma dezmembrari auto

#2 Mesaj de enescun »

Buna ziua,

Nu este nimeni care sa tina contabilitatea la firma de dezmembrari auto, rog ajutor.

Multumesc.

voicud720

#3 Mesaj de voicud720 »

Va rog ajutati-ma intr-o problema.Am o firma noua preluata dar cind am inceput sa fac operatiuni de intrari marfa nu am cum sa pun pretul de vinzare cu amanuntul. Mentionez ca evidenta e global valorica.Multumesc.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Pentru că nu v-ați creat nici o gestiune global-valorică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

augustl602

#5 Mesaj de augustl602 »

Buna ziua,

eu lucrez la o societate de Dezmembrari auto si fac urmatoarele inregistrari:

- intrarile de masini destinate dezmembrarii le introduc prin "Intrari" pe baza de contract de vanzare-cumparare, si le trec pe "alte mat. consumabile"
- apoi prin ecranul "Dezmembrari" inregistrez efectiv operatiunea de dezmembrare, adica imi descarc gestiunea cu masina respectiva si imi incarc gestiunea cu piesele rezultate; aici mentionez ca saga face nota contabila de incarcare a stocurilor prin contul 607, eu am incercat sa modific manual punand contul 7588, dar nu-mi genereaza nicio inregistrare......

si cam asta e tot.....marfurile le inregistrez la pret de achizitie, stabilit ca fiind pretul de vanzare probabil al piesei respective, mai putin tva-ul...

sper ca v-a ajutat raspunsul meu cat de cat!

augustl602

#6 Mesaj de augustl602 »

si am si eu o intrebare, va rog mult daca ma puteti ajuta:

am citit diverse pareri, dar as vrea sa ma lamuresc: se retine impozit si cota de fond de mediu in urma achizitiei de masini destinate dezmembrarii de la persoane fizice?

va multumesc frumos!

Scrie răspuns