Intai si intai vreau sa va urez tuturor sa aveti o primavara frumoasa, plina de soare, fericire si noroc!
In al doile rand va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
-microintreprindere care are ca obiect de activitate :
6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate
-patronul vrea sa faca cu proprietarii apartamentelor contracte de comodat, sa renoveze aceste apartamente si apoi sa le inchirieze.
La expirarea contractelor de comodat, apartamentele se vor preda proprietarilor cu imbunatatirile respective.
Intrebare:
1-este corect sa facem contract de comodat sau e obligatoriu sa facem contract de inchiriere cu proprietarul apartamentului, sa le inregistreze la adm financiara?
2-cheltuielile cu utilitatile la aceste apartamente sunt cheltuielile firmei care le inchiriaza?
3-proprietarii acestor apartamente trebuie sa declarare la DITL schimbarea regimului din rezidentiale in nerezidentiale?
Si de parca nu am intrebat destul, acum o rugaminte:o idee de monografie contabila,daca se poate.
Multmesc mult!
contract comodat
- fagarasa176
Re: contract comodat
Tie t'i se pare ok sa iei un bun cu TITLU GRATUIT si apoi sa obtii venituri din inchirierea lui?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
De ce nu? Care ar fi problema?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
N-am inteles daca e sau nu in regula cu contract de comodat.
Ca si monografie, amenajarea o inregistrez pe 471 si apoi pe perioada de valabilitate a contractului cu proprietarul trec pe cheltuieli lunar?Sau pe 231 si apoi pe amortizare?
Multumesc.
Ca si monografie, amenajarea o inregistrez pe 471 si apoi pe perioada de valabilitate a contractului cu proprietarul trec pe cheltuieli lunar?Sau pe 231 si apoi pe amortizare?
Multumesc.
Daca fac contract de comodat cu proprietarul apartamentului, il amenajez, il inchiriez, si la sfarsitul perioadei cuprinse in contractul de comodat restui apartamentul cu amenajarile respective, nu inseamna ca proprietarul obtine niste venituri din aceasta operatiune?
Nu am lucrat pana acum contabilitatea la o agentie imobiliara si de aceea apelez la experienta dvs.
Multumesc!
Nu am lucrat pana acum contabilitatea la o agentie imobiliara si de aceea apelez la experienta dvs.
Multumesc!
- fagarasa176
Nu stiutomac scrie:De ce nu? Care ar fi problema?
Mie nu imi pare corect si atat
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!