Cafea- aparate automate

tomoiagai404

Cafea- aparate automate

#1 Mesaj de tomoiagai404 »

Va rog frumos daca se poate, sa imi spuneti tratamentul contabil si fiscal pentru cheltuielile aferente consumului de cafea, ceai cu fise (aparate automate) pentru angajati . Factura se primeste lunar in functie de cantitate de fise consumate de angajati . Care ar fi inregistrarile contabile corecte ?

Va multumesc,

pinteae

Re: Cafea- aparate automate

#2 Mesaj de pinteae »

Varianta corecta:
Din punct de vedere fiscal le consideri avantaje in natura, le adaugi la veniturile din salarii si sa le impozitezi.
Pentru firma este cheltuiala nedeductibila fiscal, atat la calculul impozitului pe profit (daca este cazul), cat si al TVA.
Din punct de vedere contabil le poti inregistra printr-un analitic al contului 6421.
Inregistrarile contabile ar putea fi 6421.x = 401; 4426 = 401 si 6421.x = 4426

Daca nu le veti considera avantaje in natura, o alta varianta ar putea fi urmatoarea:
La calculul imp.pe profit le consideri chelt. de protocol, nu si la TVA, unde le vei considera nedeductibile fiscal.
Inregistrarile contabile ar putea fi 623.x = 401; 4426 = 401 si 623.x = 4426
Insa varianta comporta riscuri, fapt pentru care decizia privind tratamentul fiscal si contabil trebuie sa le apartina administratorilor.
Eugen Pintea

costachet982

#3 Mesaj de costachet982 »

pai si cum distribuie avantajele pe salariati, in factura are total fise, nu cred ca are info ca 'x' a folosit 'a' fise , 'y' a folosit 'b' fise s.a.m.d.
pe varianta protocol e adev.e interpretabila, parerea mea e ca sa evalueze cat il costa doar factura si cat l-ar costa si cu taxe suplimentare si poate nu mai inreg.factura.

tomoiagai404

#4 Mesaj de tomoiagai404 »

Avand in vedere ca exista un contract incheiat cu firma care detine aparatul pentru cafea, nu s-ar putea inregistra aceste servicii cu fise pentru angaja prin contul 628 ? sau 6458 ?
Daca se poate sa ma jute cineva cu o parere ?

roncovf

#5 Mesaj de roncovf »

Am si eu aceeasi situatie si le inregistrez in varianta a doua propusa de Pintea E: protocol nedeductibil.
Pentru ca nu le pot repartiza pe oameni, unii beau cafea, altii nu.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

corect. Altii au aparate de apa rece/calda.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns