lucrul in norvegia pe firma din Romania
-
dragane589
lucrul in norvegia pe firma din Romania
Buna ziua !
Am o situatie speciala !!
Un admninistrator de firma , vrea sa lucreze ( pe firma sa de aici ) in Norvegia.Firma este nou infiintata, micro , neplatitoare de TVA. Presteaza servicii , acolo si trebuie intocmita factura pe firm a !!!
Poate ma ajuta cineva , ce declaratii se fac si daca trebuie declarata firma si in Norvegia !!
Va multumesc !
Am o situatie speciala !!
Un admninistrator de firma , vrea sa lucreze ( pe firma sa de aici ) in Norvegia.Firma este nou infiintata, micro , neplatitoare de TVA. Presteaza servicii , acolo si trebuie intocmita factura pe firm a !!!
Poate ma ajuta cineva , ce declaratii se fac si daca trebuie declarata firma si in Norvegia !!
Va multumesc !
-
dragane589
Re: lucrul in norvegia pe firma din Romania
???? Nimeni nu ma poate ajuta ???
Trebuie sa obtineti de la Fisc cod special de tva;fact emisa o veti emite pe acest cod special de tva
Rectific : factura emisa de dvs o emiteti pe codul fiscal de la Reg Comertului.
-
dragane589
Deocamdata , nu am cod de TVA, societatea este nou infiintata, si norvegia nu face parte din UE!
Am itrebat la ANAF si nu mi s-a dat nici un raspuns! Daca fac declaratia 098, ar fi corect oare?
Am itrebat la ANAF si nu mi s-a dat nici un raspuns! Daca fac declaratia 098, ar fi corect oare?
-
dragane589
scuze, declaratia 091 !!
Buna ziua,
am o societate(nou infiintata) neplatitoare de TVA care presteaza servicii de inginerie navala catre o alta societate din NORVEGIA.
I-am luat cod special de TVA. In vectorul fiscal, evident nu apare inregistrat ca platitor de TVA.
Va rog sa ma ajutati sa configurez societatea: TVA lunar? Trimestrial? Cum facturez? Taxare inversa? Ce declaratie depun?
Eu consider ca acum ar trebui sa emit factura fara TVA. Nu configurez societatea ca platitor de TVA - deci nu depun nici o declaratie de TVA.
Dupa atingerea plafonului de TVA (CA 395.000 lei) ar trebui sa solicit inregistrarea cu TVA trimestrial. Si atunci ar trebui sa facturez cu Taxare inversa.
Multumesc,
Maria
am o societate(nou infiintata) neplatitoare de TVA care presteaza servicii de inginerie navala catre o alta societate din NORVEGIA.
I-am luat cod special de TVA. In vectorul fiscal, evident nu apare inregistrat ca platitor de TVA.
Va rog sa ma ajutati sa configurez societatea: TVA lunar? Trimestrial? Cum facturez? Taxare inversa? Ce declaratie depun?
Eu consider ca acum ar trebui sa emit factura fara TVA. Nu configurez societatea ca platitor de TVA - deci nu depun nici o declaratie de TVA.
Dupa atingerea plafonului de TVA (CA 395.000 lei) ar trebui sa solicit inregistrarea cu TVA trimestrial. Si atunci ar trebui sa facturez cu Taxare inversa.
Multumesc,
Maria
Factura se emite fără TVA, mențiunea obligatorie pe factură:„Neimpozabil în România conform art. 278 alin. (2) din Codul fiscal”
Locul prestării serviciilor B2B (între firme) este acolo unde beneficiarul este stabilit — adică în Norvegia. Prin urmare, serviciul nu este impozabil în România → nu se colectează TVA.
NU ai nicio declarație de TVA de depus pentru această operațiune
Dupa atingere plafon,
Depui D010 (actualizare vector fiscal) – optezi pentru înregistrare în scopuri de TVA conform art. 316;
Devii plătitor de TVA (începând cu data comunicată de ANAF);
De atunci: Facturezi cu TVA pentru operațiuni interne; Declari TVA în D300 lunar sau trimestrial (în funcție de cifra de afaceri);
Pentru servicii către Norvegia, vei factura în continuare fără TVA (locul prestării rămâne în afara României), dar le vei raporta în D300 la rândul 3 - livrări de servicii în afara României.
Locul prestării serviciilor B2B (între firme) este acolo unde beneficiarul este stabilit — adică în Norvegia. Prin urmare, serviciul nu este impozabil în România → nu se colectează TVA.
NU ai nicio declarație de TVA de depus pentru această operațiune
Dupa atingere plafon,
Depui D010 (actualizare vector fiscal) – optezi pentru înregistrare în scopuri de TVA conform art. 316;
Devii plătitor de TVA (începând cu data comunicată de ANAF);
De atunci: Facturezi cu TVA pentru operațiuni interne; Declari TVA în D300 lunar sau trimestrial (în funcție de cifra de afaceri);
Pentru servicii către Norvegia, vei factura în continuare fără TVA (locul prestării rămâne în afara României), dar le vei raporta în D300 la rândul 3 - livrări de servicii în afara României.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Multumesc,
Maria
Maria
societate nou infiintata in Roamania, neplatitoare de tva, presteaza servicii de reparatii, vopsit, zugraveli decorative, catre o firma din Marea Britanie. Are acelasi regim ca si Norvegia? Materia prima o achizitionez din GB, serviciile le prestez acolo, in tara ce obligatii am? multumesc frumos.
Dacă doar mergi să execuți lucrări ocazional în UK pentru firme locale, fără sediu acolo,
emite factura fără TVA cu mențiunea „neimpozabil în România conform art. 278 alin. (4) lit. a) Cod fiscal”,
nu ai alte obligații TVA în România,
păstrează contractul și documentele care dovedesc că lucrarea s-a efectuat în UK (pentru justificare în caz de control).
Țară prestare.... Marea Britanie
TVA pe factură... NU, serviciu neimpozabil în România
D390........ NU
TVA România.... NU
TVA UK.... doar dacă ai sediu fix acolo
Materii prime cumpărate din UK...... TVA local UK – nu se deduce în RO
Declarații în RO .........Doar D100 (impozit micro/profit), nimic special TVA
emite factura fără TVA cu mențiunea „neimpozabil în România conform art. 278 alin. (4) lit. a) Cod fiscal”,
nu ai alte obligații TVA în România,
păstrează contractul și documentele care dovedesc că lucrarea s-a efectuat în UK (pentru justificare în caz de control).
Țară prestare.... Marea Britanie
TVA pe factură... NU, serviciu neimpozabil în România
D390........ NU
TVA România.... NU
TVA UK.... doar dacă ai sediu fix acolo
Materii prime cumpărate din UK...... TVA local UK – nu se deduce în RO
Declarații în RO .........Doar D100 (impozit micro/profit), nimic special TVA
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Multumesc!