ERORI D 112 CU ARENDA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
rusue678
Mesaje: 8
Membru din: Mar Mar 29, 2016 7:29 pm

ERORI D 112 CU ARENDA

#1 Mesaj de rusue678 » Dum Aug 12, 2018 9:37 pm

EROARE D 112 CU ARENDA,CINE MA POATE AJUTA CUM SA REZOLV ACEASTA EROARE?E: asigurat (21) [idAsig = 21] sectiune asiguratC (2)
Valoare C_1 multipla nepermisa
eroare regula: S76.6: C_1(26) a mai fost declarat la acest asigurat
E: asigurat (35) [idAsig = 36] sectiune asiguratC (2)
Valoare C_1 multipla nepermisa
eroare regula: S76.6: C_1(26) a mai fost declarat la acest asigurat

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 19952
Membru din: Joi Ian 01, 1970 2:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor
Contact:

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#2 Mesaj de tomac » Lun Aug 13, 2018 12:29 pm

Îl aveți de două ori ceea ce este imposibil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

apostole808
Mesaje: 10
Membru din: Mar Mar 04, 2008 12:00 am

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#3 Mesaj de apostole808 » Mie Aug 22, 2018 11:53 am

Cu toata consideratia, dar sa stiti ca nu e deloc imposibil.

Si va explic de ce : la arenda pot fi facute si plati restante, din anii agricoli anteriori, si aici intervine specificitatea, intrucat :
1) - in ani diferiti, se poate intampla ca arendatorul sa fie proprietar pe suprafete de teren diferite, deci calculatii diferite, respectiv inserare pe borderoul de plata arenda pe randuri diferite, pentru a se putea vedea in mod explicit anul la care se efectueaza plata, si calculatia corespunzatoare;

2) - Pretul pe hectar pe care il plateste arendasul poate fi diferit de la un an la altul, de asemenea, cantitatea de grau pe hectar pentru care se face calculatia, poate fi diferita de la un an la altul; aceste marje sunt prevazute si in contractele de arenda.

Eu am avut multe astfel de situatii, mi-a dat eroare la declaratia 112 si a trebuit sa sterg inserarile aferente unui singur arendator - in cazul in care avea de primit si plati restante, si a trebuit sa adun toate sumele la gramada pentru acelasi CNP, ca sa mi se valideze declaratia. Fiinca programul " intelege" ca e "salariat" si de aceea nu lasa mai multe calculatii pentru acelasi CNP.

Ceea ce nu se intampla in varianta de program precedenta ( sectiunea pentru arenda), cand introdusi la " intrari", arendatorii figurau la "furnizori" - respectiv ca si cum puteam sa primim mai multe facturi de la acelasi furnizor intr-o luna, deci programul permitea o evidentiere corecta a platilor de arenda in cazul in care un arendator era introdus de mai multe ori, in functie de situatie.

Imi pare rau, dar aceasta varianta are mai multe aspecte neconforme :
nu este deloc in regula sa se asocieze notiunea de " salariat" cu cea de " arendator" - si sa fim pusi in situatia de a introduce date in celule precum : " Salariati", " Data angajarii", " Norma pe zi", " Tip salariu (lunar, orar, plan), " Ultima zi de lucru", " Salariu brut", etc.

Si cum sa nu se tina cont de faptul ca un angajator care are si zilieri si arendatori, este obligat prin noua configurare a programului sa isi extraga singur din unica nota contabila, cat din valorile totale ale notei contabile reprezinta inregistrarile pentru zilieri si cat reprezinta inregistrarile pentru arenda ? ... si cum stim cat din inregistrarea totala pentru arenda revine fiecarui arendator in parte ? ... ca doar tineam evidenta analitica si asa e corect sa fie.


Sunt mii de arendatori, introdusi deja prin " Intrari", analitic. Acum ni se cere sa muncim din nou si din nou, introducand in fiecare luna sute si sute pe persoane, cu informatii pe care trebuie sa le completam de fiecare data.

Apoi, aspectele legate de plata arendei, care s-au mai discutat aici; nu este multumitoare solutia data, intrucat un arendator poate fi platit si numerar - prin casa, si prin banca, si in grau. Si atunci, nu trebuie introdus de trei ori, selectand de fiecare data modalitatea de plata ? ... si deci, se mai valideaza declaratia 112 ? ...

Nu in ultimul rand, ceea ce in varianta precedenta introduceam prin optiunea "contracte" de la " intrari" aparea in declaratia 394.
Acum, unde se transfera in declaratia 394 informatiile legate de arenda ?

Sunt si eu de acord ca undeva trebuie introdusa o optiune pentru selectare cont, care sa ne permita sa accesam listele de furnizori deja aflate in baza de date, apoi sa operam platile corespunzatoare.

Jenant sa spunem administatorilor firmelor de agricultura ca programul Saga nu ne mai permite sa le furnizam informatii despre situatia fiecarui arendator in parte. Asa incat, ma alatur celorlalti colegi de breasla care au scris pe aici despre care-i treaba cu arenda de anul acesta si nadajduiesc ca o minte luminata va pune lucrurile in fireasca lor ordine.

Imi cer scuze ca am extins aici raspunsul, multumesc pentru intelegere.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 19952
Membru din: Joi Ian 01, 1970 2:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor
Contact:

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#4 Mesaj de tomac » Mie Aug 22, 2018 2:02 pm

Ba este imposibil. Nu contează că se plătește de mai multe ori.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

apostole808
Mesaje: 10
Membru din: Mar Mar 04, 2008 12:00 am

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#5 Mesaj de apostole808 » Joi Aug 23, 2018 8:12 am

Eu nu despre a se plati de mai multe ori un arendator am scris, ca e logic ca nu conteaza in cate transe se plateste;

ci am scris despre a putea introduce, daca este cazul de restante, acelasi arendator cu calculatii diferite (ca in fiecare an e alt pret/ha si alta cantitate) , pentru a evidentia corect situatia lui pe anul respectiv, nu la gramada in anul in care vine sa ridice si pentru anii precedenti. Sau, mai exact, vorbeam despre constituirea datoriei arendasului fata de arendator.
Acest lucru se putea realiza pe varianta precedenta de program, cand introduceam la "intrari" omul cu arenda, de cate ori avea el de ridicat pe anii din urma; si rezulta validare la declaratia 112.

Oricum, multumesc mult, sper sa fie constructive punctele noastre de vedere si cei de la program sa ia nota de ele si de toate comentariile celorlalti colegi, pentru a nu ni se ingreuna munca, ca doar asta este rostul unui soft.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 19952
Membru din: Joi Ian 01, 1970 2:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor
Contact:

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#6 Mesaj de tomac » Lun Aug 27, 2018 11:02 am

Nu contează pentru care ani faceți plata. Taxarea se face conform regulilor în vigoare. Nu contează că sunt plăți în mai multe zile. Acestea se pot introduce distinct în tabelul din partea de jos de la salariați, dacă sunt operate persoanele în salariați. Dacă se operează prin intrări, se introduc intrări pe fiecare zi în care se face plata.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

irimiam707
Mesaje: 3
Membru din: Mie Feb 07, 2018 12:50 pm

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#7 Mesaj de irimiam707 » Joi Oct 11, 2018 8:21 pm

Am si eu eroarea eroare regula: S76.6: C_1(26), un salariat(mecanic) are si arenda primita. Cum operez si salariul si arenda pe acelasi CNP?

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 19124
Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Localitate: Satu Mare

Re: ERORI D 112 CU ARENDA

#8 Mesaj de balazse » Vin Oct 12, 2018 5:34 am

Ai programul actualizat la zi (ultima actualizare fiind pe 11.10.2018)? Inainte de a genera fisierul pdf ai apasat pe butonul "actualizare date"?

Scrie răspuns