Buna ziua,
S-a facut o donatie platita prin facebook. Cum ar trebui sa o inregistrez?
Daca o inregistrez 6582=512, atunci saga mi-o deduce la calculul impozitului pe venitul microintreprinderilor.
Insa, pentru a o putea deduce ar trebui ca furnizorul de servicii sociale sa fie acreditat cu cel putin un serviciu social licentiat,
ceea ce nu cred ca e in acest caz.
Donatie
Re: Donatie
Poti sa creezi analitic la 6582, iar cel care trebuie luat in calcul il treci la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> "chelt sponsorizari".
Nu se pot deduce donațiile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Conform OUG 25/2018:
"(1^1) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu
modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult,
care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii,
scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii
reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în
care au înregistrat cheltuielile respective."
In cazul de fata, nu se incadreaza aici, cel putin eu asa vad. Insa saga mi-l deduce automat daca folosesc contul 6582
si nu pot modifica. Am sa incerc sa creez un analitic. Multumesc pentru idee!
"(1^1) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu
modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult,
care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii,
scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii
reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în
care au înregistrat cheltuielile respective."
In cazul de fata, nu se incadreaza aici, cel putin eu asa vad. Insa saga mi-l deduce automat daca folosesc contul 6582
si nu pot modifica. Am sa incerc sa creez un analitic. Multumesc pentru idee!
Setați contul 6584 în pagina de conturi automate din ecranul configurare societăți.
Creați eventual două analitice la 6584 - 6584.01 - Sponsorizări deductibile și 6584.02 Sponsorizări nedeductibile și la conturi automate puneți 6584.01
Trebuie să ieșiți și să reintrați în program pentru a avea efect modificarea.
Dacă nu vedeți contul 6584 în planul de conturi apăsați butonul de actualizare a acestuia în ecranul Plan conturi.
Creați eventual două analitice la 6584 - 6584.01 - Sponsorizări deductibile și 6584.02 Sponsorizări nedeductibile și la conturi automate puneți 6584.01
Trebuie să ieșiți și să reintrați în program pentru a avea efect modificarea.
Dacă nu vedeți contul 6584 în planul de conturi apăsați butonul de actualizare a acestuia în ecranul Plan conturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Administratorul unui SRL neplatitor de TVA ar dori sa doneze propriei firme un laptop, pentru ca firma sa-l vanda mai departe si sa obtina niste fonduri. Din ce am citit, dpdv legislativ ar trebui sa fie ok. Un SRL poate primi donatii, actul de donatie este un transfer de proprietate, iar noul proprietar poate face ce doreste cu bunul primit. Stie totusi cineva, exista vreo reglementare specifica privind aceasta situatie? Actul de donatie ar trebui certificat de un notar, sau e suficienta o intelegere scrisa, intre administrator, ca persoana fizica si firma sa, ca persoana juridica? Si cum ar trebui sa inregistrez eu in contabilitate acest laptop, daca in actul de donatie nu se specifica o valoare clara a obiectului? Multumesc!
In opinia mea, va complicati. Studiati prevederile art. 1011 - 1029 din Codul civil. Mai simplu ar fi sa se incheie un contract de vanzare-cumparare pentru bunuri din patrimoniul personal, uzate.
Eugen Pintea
Buna dimineata,
Am citit ca se acorda facilitati fiscale pentru cei care doneaza alimente potrivit prevederilor legale privind diminuarea risipei alimentare conf. art, 25 alin 4 lit 2 pct 4 -6 , dar nu am gasit nimic despre tva in acest sens. Ma poate ajuta cineva cu acest aspect? Va trebui sa fac ajustare la tva? Multumesc.
Am citit ca se acorda facilitati fiscale pentru cei care doneaza alimente potrivit prevederilor legale privind diminuarea risipei alimentare conf. art, 25 alin 4 lit 2 pct 4 -6 , dar nu am gasit nimic despre tva in acest sens. Ma poate ajuta cineva cu acest aspect? Va trebui sa fac ajustare la tva? Multumesc.