D394 - bonuri fiscale emise cu cod fiscal
Re: D394 - bonuri fiscale emise cu cod fiscal
Am aflat ca cei care gestioneaza programele la statiile de combustibil au avut o gramada de intrevederi cu cei de la ANAF pt a se ajunge la un acod privind raportarea acestor bonuri la iesiri cu C fara sa fie introduse manual fiind un volum mare de date,adica sa modifice programul de gestiune a statiei pt a furniza acest raport.Nu s-a reusit ,am obtinut inf tinand evidenta la o statie comb in urma solicitarilor de a mi se furniza un raport detaliat.Mi s-a spus ca nu trebuie sa introduc separat bonurile cu cod fiscal pe iesiri pt ca momentan ANAF a renuntat la aceasta optiune,probabil de aceea s-a modificat si programul.
eu adun toate bonurile emise cu cod fiscal si le introduc la iesiri cu C in ultima zi din luna. apoi adun bonurile zilnic, scad zetul si le introduc la casa. adica introduc zilnic numai totalul.
Așa este nu este absolut obligatoriu să se introducă distinct la emitent. Logic, luând legea contabilității în considerare, aceste bonuri fiind asimilate unor facturi simplificate ar trebui introduse nominal și condusă o evidență a clienților, dar nu e obligatoriu din punct de vedere al D394 ca emitentul lor să le declare nominal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua! Bonurile fiscale care au CUI clinetului trebuie scazute din total raportului zilnic si evidentiate separat ca factura simplificata?
Eu asa am procedat, dar e munca titanica. Acum ca avem casa de marcat electronica si declaram A4200, mai trebuie sa inregistrez bonurile cu CUI pe fiecare client?
Mentionez ca am f multi clienti. In jur de 20-30 zilnic.
Eu asa am procedat, dar e munca titanica. Acum ca avem casa de marcat electronica si declaram A4200, mai trebuie sa inregistrez bonurile cu CUI pe fiecare client?
Mentionez ca am f multi clienti. In jur de 20-30 zilnic.
Cum doriți. Puteți să nu le introduceți distinct. Eu am arătat mai sus logica pentru care s-a opera așa.
Am clienti care solicita sa emitem factura pentru bonurile fiscale. Cum este corect sa inregistram in SAGA in aceasta situatie?
-inregistram Z pe iesiri, dar facturile pe clienti le mai inregistram pe iesiri(facturi) pentru D394? Daca inregistram facturile se dubleaza iesirile ( Z si facturi)
Va rog sa ma sfatuiti cum se procedeaza corect in aceasta situatie ?
-inregistram Z pe iesiri, dar facturile pe clienti le mai inregistram pe iesiri(facturi) pentru D394? Daca inregistram facturile se dubleaza iesirile ( Z si facturi)
Va rog sa ma sfatuiti cum se procedeaza corect in aceasta situatie ?
Scădeți din valoarea Z valoarea facturilor.