Import Turcia transport propriu

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
duzela

Import Turcia transport propriu

#1 Mesaj de duzela »

Buna ziua,

Am un dvi pentru importul unei marfi din Turcia. Transportul este efectuat cu tirul propriu, deci nu am factura de transport. In vama se calculeaza pretul de intrare luand in calcul factura pentru marfa si bonurile de cheltuieli ale soferului (combustibil, taxe de drum) pentru care se calculeaza Tva. Bonurile soferilor le inregistram in deconturi in valuta in conturile corespunzatoare cheltuielii.
La inregistrarea Dvi am creat pozitie tarifara in care am trecut tva si diferenta dintre dvi si pretul marfii in coloana de repartizat (ron) astfel incat sa ma pot verifica cu valoarea statistica. Facand inregistrarile astfel in contul 371 regasesc doar pretul marfii de pe factura furnizorului, fara sa imi creasca valoarea cu celelalte cheltuieli cu importul. Din acest motiv apar neconcordante intre fisa contului 371 si valoarea stocului.
Intrebarea mea este cum as putea inregistra acele bonuri aferente transportului astfel incat sa am o valoare corecta? Sau ar trebui facute alte note contabile cu valoarea transportului propriu prin care sa cresc pretul marfii?
Va multumesc foarte mult.

septimiuv

Re: Import Turcia transport propriu

#2 Mesaj de septimiuv »

Folosește butonul „facturi asociate/transport” pentru cheltuielile care intră în costul mărfii.

duzela

#3 Mesaj de duzela »

Sa introduc acolo fiecare bon din decont? Acestea au monede diferite, eur, lei, lire turcesti..
Si daca diferenta aferenta transportului nu coincide cu bonurile totalizate?
Multumesc frumos.

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

Introduci acolo ce dorești să intre în prețul de achiziție.

duzela

#5 Mesaj de duzela »

Buna,

Septimiu inca o intrebare :)
Bonurile alea sunt de peste tot, in limba bulgara, turca, nu se intelege denumirea furnizorului..
Cum as putea sa le introduc? Exista alta solutie contabila sau tehnica in saga?
Multumesc frumos.

Scrie răspuns