dovata platii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
negrilescum592
Mesaje: 22
Membru din: Joi Sep 03, 2020 10:34 am

dovata platii

#1 Mesaj de negrilescum592 »

Buna ziua!
Firma A cumpara de la vanzatorul C ( persoana fizica), un teren in valoare de 71.000. Se face act de vanzare cumparare pe firma. Firma deocamdata doar achizitioneaza terenuri, urmand ca peste 3-4 ani sa inceapa sa construiaca case rezidentiale , deci sa aiba si venituri. Nici firma si nici persoana fizica nu au conturi la banca. Vanzatorul C face un act la notar prin care specifica ca suma pe care i-o datoreaza firma A, sa intre in contul bancar a lui B, care este administratorul firmei A. Deci cu alte cuvinte, administratorul plateste din contul lui personal pentru achizitionarea terenului, ca si aport de capital adus de catre asociati in firma, prin 4551,dar C vrea ca banii pe care ii datoreaza A pentru teren sa fie virati in contul lui B, atunci B lasa banii in contul lui asa cum sunt.
Ce se face legal ca sa se demonstreze ca B a achizitionat terenul pe firma A si cum se face dovada platii? Exista vreun plafon pentru achizitionare terenuri, fara a avea cont in banca?
Multumesc frumos!

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 26166
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: dovata platii

#2 Mesaj de tomac »

10000 lei/zi/persoană.
Ceea ce face acea firmă prin administrator .... Așa complicații. De ce ai face așa ceva? De ce să nu ai cont pe firmă? De ce, persoana fizică, vânzătorul, nu își face cont?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns