OUG 132

Mesaj
Autor
lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

OUG 132

#1 Mesaj de lambruv »

BUNA ZIUA
Am si eu o problema cu vestita OUG 132.
pentru decontare reducere de timp se cere printr-e altele urmatoarele:

''''''''1, Copie a deciziei privind reducerea timpului de muncă, semnată de angajat că a luat la cunoştinţă;

2. Acord încheiat cu reprezentanţii sindicatului din cadrul unităţii sau, în cazul în care nu există un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, referitor la procentul din numărul de salariaţi pentru care s-a dispus reducerea timpului de muncă;''''''
am cautat pe vestitul google, un model de decizie si am gasit urmatorul model :
'''''''''ANTET SOCIETATE

DECIZIE
Nr ____ din _____________

Subscrisa S.C. ______________________ S.R.L., cu sediul/domiciliul în localitatea ______________, Str. ______________, Nr. ___, Bl. _______, Sc. __, Et. ____, Ap. ____, Judetul __________, înregistrata la ONRC din ____________, sub numarul ____________, cod fiscal ______________, telefon ______________, reprezentata legal prin _________________, în calitate de Administrator,prin prezenta dispun unilateral incepand din data de __________pentru salariatul_____________,CNP_______________, contract individual de munca nr______, din data_____________
confor art. 1 alin. (1) - (4) din OUG nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, (1) Prin derogare de la prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul reducerii temporare a activitatii determinate de instituirea starii de urgenta/alerta/asediu, in conditiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de munca a salariatilor cu cel mult 50% din durata prevazuta in contractul individual de munca, cu informarea si consultarea sindicatului, a reprezentantilor salariatilor sau a salariatilor, dupa caz, anterior comunicarii deciziei salariatului.
1.Reducerea programului de lucru de la____la_____ si repartizarea acestuia____________
2.Modificarea salariului de baza de la_________la_________;
3.Indemnizatia privind reducerea timpului de lucru in cuantum de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut în contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat
Prezenta decizie privind reducerea timpului de munca, programul de lucru, modul de repartizare a acestuia pe zile si drepturile salariale aferente se comunica salariatului cu cel putin 5 zile inainte de aplicarea efectiva a masurii si se transmite in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara producerii acesteia.

ANGAJATOR SALARIAT
NUME SI PRENUME _______________ NUME SI PRENUME ____________________
FUNCTIE __________________________ DATA LUARII LA CUNOSTIINTA___________
SEMNATURA SI STAMPILA __________ SEMNATURA ______________________''''''

numai ca l-am depus la AJOFM , pentru decontare si nu este bun.
mi-au zis ca nu se reduce timpul de lucru si nu se modifica nici salariu.
VA ROG, AVETI CUMVA VREUN ALT MODEL DE DECIZIE SI UN MODEL DE ACORDUL?
MULTUMESC

emilianova
Mesaje: 27
Membru din: Sâm Oct 12, 2013 11:28 am

Re: OUG 132

#2 Mesaj de emilianova »

Este foarte multa liniste pe subiectul asta in general...... Uite aici model trimis si acceptat.


ACORD
privind REDUCEREA TEMPORARA A TIIMPULUI DE MUNCA conform art. 1 al OUG nr.132/2020 - măsuri de sprijin destinate salariaților şi angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă
Data .................
Reprezentantul legal al persoanei juridice ......................., d-nul ......................,
și
Reprezentantul salariațiilor: ............................,
având în vedere prevederile art.1 din OUG. 132/2020, aprobata prin Legea nr.282/2020 coroborate cu prevederile Legii nr. 62/2011 a dialogului social se incheie prezentul ACORD :

Art. 1. In perioada ......................, se va reduce timpul de munca al salariatilor cu contracte cu norma intreaga de 8 ore/zi, egal sau inegal. Aceasta masura va fi dispusa pentru un procent de ..................% din numarul total al salariatilor ........................, respectiv pentru ...............salariati din numarul total de................... salariati ai societatii.
Numarul de ore redus si programul de lucru al fiecarui salariat vor fi stabilite individual prin consultare cu reprezentantului salariatilor, .................

Art. 2. Prezentul acord se comunica reprezentantului salariatiilor, intr-un exemplar în original. Acesta va stabili si va comunica programul individual de lucru fiecarui salariat prin mijloace electronice precum si prin afisarea la receptia unitatii a programului de munca pentru intreaga luna.

Art. 3 Pe durata reducerii timpului de muncă, salariațul beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat. Indemnizația este suportată de angajator și se achită la data plății salariului aferent lunii respective impreuna cu salariul aferent orelor efectiv prestate.


ADMINISTRATOR/REPREZENTANT LEGAL, ………………………………….
(Nume, prenume, semnătură şi ştampilă) ................................................
Reprezentantul salariatilor , ………….……………………………….
(Nume, prenume, semnătură) ................................................

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#3 Mesaj de lambruv »

Mulțumesc
Model de decizie, ai cumva?
Nu știu ce să le dau la AJOFM
Mulțumesc

astefaniep829
Mesaje: 9
Membru din: Dum Sep 23, 2007 11:00 pm

Re: OUG 132

#4 Mesaj de astefaniep829 »

S.C.

Am primit un exemplar azi 25/01/2021 ..............

DECIZIE
NR. /25.01.2021

La contractul de munca înregistrat in Registrul electronic de evidenta a salariatilor sub nr. 31/31.07.2020
Subsemnatul , in calitate de reprezentant legal al S.C. S.R.L., cu sediul/domiciliul in str. FAGULUI nr. 101 jud. SUCEAVA, inregistrata la registrul comertului/autoritatile administratiei publice din SUCEAVA sub nr. 1 , cod fiscal , telefon 2
si
, domiciliat/domiciliata in str. nr. .............jud. SUCEAVA, CNP ......................... , in calitate de salariat al S.C. S.R.L.,
m convenit la modificarea Contractului Individual de Munca ,in baza ACORD din 25/01/2021 dupa cum urmeaza:
Începând cu data 01.02.2021 pozitia 'J. Salarizare', punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
1. Salariul de baza lunar brut: 1150 lei;
Începând cu data 01.02.2021 pozitia 'H. Durata muncii' se modifica si va avea urmatorul cuprins:
O fractiune de norma de 4 ore/zi.
Timpul de munca se repartizeaza astfel:2 zile lucratoare consecutive a 16 ore(8 ore zi) la program si 2 zile lucratoare consecutive timp liber.
Prezenta decizie face parte integranta din contractul de munca sus mentionat, toate celelalte prevederi ramânând neschimbate.
Prezenta decizie a fost întocmita în 2 exemplare, câte unul pentru fiecare parte, si intra în vigoare începând cu data de 01.02.2021.
ANGAJATOR SALARIAT
S.C. NUME PRENUME.............................
Reprezentat prin............................... Semnatura............................
Semnatura..........................................
Decizia si acordul trebuie inregitrate cu 5 zile inainte de data intrarii in vigoare.
Modelul acesta il trimit de 3 luni

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#5 Mesaj de lambruv »

L-am depus pe acesta, si mi au zis că nu se modifica norma de lucru si nici salariu, deoarece se incaseaza o indemnizație. Ați incasat indemnizația, după ce ați depus această decizie?

astefaniep829
Mesaje: 9
Membru din: Dum Sep 23, 2007 11:00 pm

Re: OUG 132

#6 Mesaj de astefaniep829 »

Da. pe 3 luni.Modelul este dupa decizia de pe luna februarie depusa in martie si platita in aprilie.Da eu am dat initial o decizie de reducere a timpului de lucru in prima luna pe care am inregistrato in REVISAL.Ei vreau decizie cu reducerea timpului de munca in fiecare luna.Le fac cite o decizie pe care o transmit doar la ajofm.Daca nu se prelungea perioada trebuia sa platesc salarul intreg? Mi se par aberante unele solicitari in afara prevederilor:satt deplata semnat de salariat dar si registrul de casa cu plata salariilor, OP pentru contributii dar si extrasul de cont, adresa ca suma din stat tecuta la alte drepturi reprezinta indemnizatia si altele.Dar daca in prima luna m-am certat pe aceste teme o salariata m-a lamurit ca cel care efectueaza CFP are lista cu actele ce trebuie anexate la dosar.Daca scrie decizie atunci nu este admis act additional, indiferent daca continutul este acelasisi etc.Asa ca am abordat zicala romaneasca>"Fa-te frate cu dracul pana treci puntea.
Numai sa fe probleme de forma , nu de fond.
O zi buna.

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#7 Mesaj de lambruv »

Am adaptat modelul acesta, in sensul ca am scos partea cu salariu si am zis ca se reduce timpul la lucru pentru martie 2021. Luni am zis sa ma duc la itm, sa solicit un model, pana la urmă sunt și iei implicații. Mulțumesc

astefaniep829
Mesaje: 9
Membru din: Dum Sep 23, 2007 11:00 pm

Re: OUG 132

#8 Mesaj de astefaniep829 »

De ce nu le trimiteti pe platforma gov.ro.fara sa va deplasati.Ei prelucreaza datele si va cer ce nu este in regula.Succes!!!

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#9 Mesaj de lambruv »

Asta mi-a cerut
Decizia de reducere timp de lucru
Am depus modelul de mai sus, si mi-a zis că nu este bun.

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 21739
Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Localitate: Satu Mare

Re: OUG 132

#10 Mesaj de balazse »

Doar din curiozitate. Cand ti s-a spus ca nu este bun au si mentionat ce nu este bun (care partea este neconforma)?

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#11 Mesaj de lambruv »

Ajofm mi-a zis că nu se reduce norma de lucru de la 8 la 4 ore, si nici salariu., deoarece se primește indemnizatie . Am folosit modelul de mai sus. Am zis să mă duc mâine la ITM, si sa ii intreb cum este bine. De o săptămână tot intreb si contabili si inspectori resurse umane, si multii fac prin act aditional.

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#12 Mesaj de lambruv »

Și nu înțeleg de ce majoritatea colegilor se gândesc doar că e rău că se dă această sumă, și nu se gândesc la câți banii platim la impozite și taxe. Parcă noi suntem de vină, că activitatea este restricționată.

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#13 Mesaj de lambruv »

NR. ……../…...02.2021


DECIZIE Nr 1 din ……..02.2021


Incepand cu data de ……………. pentru salariatul ……………………………………….. , CNP ………………………………………,cu contract individual de munca nr …..//………………., conform art 1 alin .(4) din OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă , se decide urmatoarele :
Reducerea timpului de lucru cu 50 % din durata prevazuta in contractul individual de munca ( de la 8 ore la 4 ore ) si repartizarea acestuia inegal
Pe durata reducerii timpului de muncă,salariațul beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă,în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat. Indemnizația este suportată de angajator și se achită la data plății salariului aferent lunii respective impreuna cu salariul aferent orelor efectiv prestate.
Prezenta decizie s-a incheiat in 2 exemplare , cate unul pentru fiecare parte.

ANGAJATOR SALARIAT

NUME SI PRENUME .................. NUME SI PRENUME ...............................
FUNCTIE : ADMINISTRATOR DATA LUARII LA CUNOSTIINTA ....................
SEMNATURA _______________ SEMNATURA __________________

lambruv
Mesaje: 14
Membru din: Mie Apr 22, 2020 5:53 pm

Re: OUG 132

#14 Mesaj de lambruv »

model, acceptat de ajofm

Scrie răspuns