Buna ziua,
Am redobandit cod tva si am diverse fc de achizitii gen chirii,utilitati,manopera inregistate cu tva cand nu eram inregistrata
Cum deduc tva din acele facturi?
Ma puteti ajuta cu o monografie?
multumesc anticipat!
deducere tva dupa inregistrare
Re: deducere tva dupa inregistrare
Pentru a fi preluate in jurnaul de TVA si decont, inregistrarea dreptului de deducere a TVA pentru cheltuieli va fi de forma: 4426 = 6xx, pentru stocuri: 4426 = 3xx, iar pentru imobilizari: 4426 = 2xx
Eugen Pintea
Buna ziua
Am uitat sa specific am avut cod anulat cu ani in urma in 2021 am redobandit codul tva,Nu cred ca sa inteles din postarea de mai sus
Deci nu m am inregistrat acum,beneficiez de deducere tva pt orice factura achizitie( utilaje,servicii) conform notelor contabile de mai sus?
multumesc!
Am uitat sa specific am avut cod anulat cu ani in urma in 2021 am redobandit codul tva,Nu cred ca sa inteles din postarea de mai sus
Deci nu m am inregistrat acum,beneficiez de deducere tva pt orice factura achizitie( utilaje,servicii) conform notelor contabile de mai sus?
multumesc!
-
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu TVA-ul platit in vama? Imi apare obligatia de plata dar nu mi se scade in Declaratia 300 si plata (TVA-ul platit in vama nu diminueaza soldul de plata) Multumesc anticipat.
Ma poate ajuta cineva cu TVA-ul platit in vama? Imi apare obligatia de plata dar nu mi se scade in Declaratia 300 si plata (TVA-ul platit in vama nu diminueaza soldul de plata) Multumesc anticipat.
TVA plătit în vamă se înregistrează ca taxă deductibilă. Așa, implicit, va diminua suma de plată a TVA din luna importului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.