SAF-T - declaratia 406

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
nedeav
Mesaje: 5
Membru din: Mie Feb 14, 2007 12:00 am

SAF-T - declaratia 406

#1 Mesaj de nedeav »

Buna ziua,

Incepand cu 01.01.2022 marii contribuabili vor trebui sa depuna noua declaratie D406 (fisierul SAF-T), urmand ca apoi obligativitatea sa se extinda si asupra celorlalte categorii de contribuabili (mijlocii, mici). Va fi disponibila aceasta noua declaratia in SAGA? Se lucreaza deja la implementarea ei ?

Va multumim

gheorghei642
Mesaje: 198
Membru din: Dum Mai 09, 2010 11:00 pm

Re: SAF-T - declaratia 406

#2 Mesaj de gheorghei642 »

nedeav:Deocamdata, totul a ramas la faza de proiect. Intrebati la Saga, direct. Va rugam, informati-ne cu raspunsul primit.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 23107
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: SAF-T - declaratia 406

#3 Mesaj de tomac »

Momentan există atât de multe neclarități...
Spre exemplu:
- fișierul cere mișcările de stocuri cu coduri NC la fiecare linie din factură, dar sunt situații reglementate chiar de codul fiscal unde nu se trec produsele în sine - de exemplu emiterea unei facturi în baza unui bon fiscal sau situații de genul celor din farmacii unde factura se emite către CAS cu valoarea compensată de stat - caz în care deși vorbim de venit din vânzare e parte a unui preț și mișcarea de stoc e generată de alt document nu de factură în sine
- tot legat de mișcările de stoc - apar probleme la gestiunile evaluate global-valoric
- există probleme legate de situațiile în care evidența cantitativ-valorică e într-un program și în SAGA doar partea contabilă, caz în care anumite informații nu au cum să fie generate de SAGA în fișier
Problema e că SAF-T în forma actuală e o mare bătaie de cap și asta pentru că sunt informații atât de analitice încât e o transferare a întregii contabilități către ANAF. Era mai simplu să spună că reglementează registrul jurnal și acela să fie trimis la ei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

Scrie răspuns