dec 394
-
Re: dec 394
buna dimineata
va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema
primesc de la Emag lunar un Decont de voucher cadou multiplu (neimpozabil cf art 292 (2) a) pct 4)
1. sunt obligata sa emit factura catre emag ? daca nu, unde pot inregistra valoarea datorata de emag?
2. daca emit factura cum inreg operatiunea - la Iesiri, tip-n - tva 0 - prin 767 ?
3. operatiunea neimpozabila nu se declata in 394 dar seria si numarul facturii trebuie sa apara in 394 ? in decontul pe nov este preluata
multumesc mult
va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema
primesc de la Emag lunar un Decont de voucher cadou multiplu (neimpozabil cf art 292 (2) a) pct 4)
1. sunt obligata sa emit factura catre emag ? daca nu, unde pot inregistra valoarea datorata de emag?
2. daca emit factura cum inreg operatiunea - la Iesiri, tip-n - tva 0 - prin 767 ?
3. operatiunea neimpozabila nu se declata in 394 dar seria si numarul facturii trebuie sa apara in 394 ? in decontul pe nov este preluata
multumesc mult
1. nu, nu se emite factura. înregistrați prin articole contabile
2. ?!
3. cum să apară în d394 dacă nu se declară acolo?
2. ?!
3. cum să apară în d394 dacă nu se declară acolo?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc mult pentru raspuns si pentru tot ajutorul pe care il acordati pe acest forum
Buna ziua,
Voucherul care apare in factura catre client si este preluat in jurnalul de vanzari la Livrari scutite fara drept de deducere se declara in d300?
Voucherul care apare in factura catre client si este preluat in jurnalul de vanzari la Livrari scutite fara drept de deducere se declara in d300?
asa am considerat si eu, la rd 15, dar citind art 292 (2) a) pct 4), nu cumva tranzactia privind voucherul in sine este facuta totusi de catre Emag, avand in vedere ca el emite voucherul clientului? clientul vine ulterior cu voucherul primit si lanseaza comanda sellerului partener Emag, folosindu-l efectiv ca mijloc de plata in locul cardului bancar sau cash-ului?plus ca declarandu-l in 300 s-ar considera ca se obtin niste venituri din el, pe cand de fapt veniturile din spatele voucherului prin care se plateste sunt cele aferente produsului cumparat de client si respectiv transportul aferent. Nu stiu dk am reusit sa ma fac inteleasa, este o idee de care nu sunt sigura si pe care sper sa o demontati...
Va multumesc frumos
Va multumesc frumos