restaurant

Mesaj
Autor
burcam373
Mesaje: 20
Membru din: Sâm Iul 14, 2012 11:26 am

Re:

#31 Mesaj de burcam373 »

Buna ziua,
Am preluat contabilitatea la un restaurant care are o activitate mare si se doreste sa se treaca de la gestiunea cantitativ valoric la global valoric.
Problema e ca sunt sute de retete care trebuiesc calculate la pretul de vanzare,ei avand retetele facute doar cantitativ.
Nu au un adaos comercial fix si de aceea nu stiu cum sa procedez, sa ma pot inregistra cu marfa la pretul de vanzare.
Te rog, da-mi un sfat cum ar trebui sa procedez.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 23249
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: restaurant

#32 Mesaj de tomac »

Mai postați încă în vreo 3 locuri.
Chiar aveți impresia că postarea aceleiași întrebări în mai multe subiecte diferite aduce un răspuns mai rapid? Vă înșelați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

tudosiee701
Mesaje: 1
Membru din: Lun Mar 23, 2015 9:27 pm

Re: restaurant

#33 Mesaj de tudosiee701 »

eu am inteles asa, aprovizionam materii prime
% =401
301
4426
productie cu retetar se inregistreaza produsul finit (pizza) 345 = 711
se incarca vanzarea 4111 = %
701
4427
am observat ca la inchiderea de luna se face nota contabila 601 = 301 cu materiile prime consumate, inregistreaza vanzarea insa nu imi face descarcarea - nota contabila 711 = 345,
unde gresesc?

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 22318
Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Localitate: Satu Mare

Re: restaurant

#34 Mesaj de balazse »

Mai verifica o data la "inchidere luna" => "inregistrare operatii contabile aferent stocurilor" si o sa vezi ca apare (pentru fiecare vanzare in parte).

Scrie răspuns