Buna ziua
Va scriu mai jos o situatie nou intalnita si nu stiu cum sa o clarific:
Societate platitoare de tva vinde marfa prin platforma marketplace Emag catre clienti persoane fizice.
In situatia in care un client doreste sa faca retur la initiativa lui, Emag ma anunta de retur, iar eu am optiunea de a solicita plata transportului din partea clientului, ca un fel de penalizare.
In aceasta situatie, eu trebuie sa fac factura de storno pe total valoare inclusiv transport, cum a fost comanda initiala.
la data incasarii banilor din partea emag, pe avizul de plata imi apare valoarea transportului, respectiv "penalizarea", pe care nu stiu unde sa o incadrez.
Ea este un venit pt mine, insa de fapt este o cheltuiala, pentru ca eu transportul la firma de curierat l-am platit, inclusiv returul.
Ar trebui sa facturez valoarea respectiva catre clientul final?
As aprecia o parere pentru situatia descrisa.
Multumesc aticipat.
TAXARE RETUR CLIENT PRIN EMAG
Re: TAXARE RETUR CLIENT PRIN EMAG
Da. Facturați transportul sau stornați fără a storna transportul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: TAXARE RETUR CLIENT PRIN EMAG
Multumesc pentru raspuns!
Dar in cazul in care nu mai pot factura, serviciul a fost aferent lunii noimebrie si abia acum am vazut pe platforma inchiderea cu minus si nici nr de facturi pe decembrie nu mai sunt disponibile, cum as putea proceda>?
Dar in cazul in care nu mai pot factura, serviciul a fost aferent lunii noimebrie si abia acum am vazut pe platforma inchiderea cu minus si nici nr de facturi pe decembrie nu mai sunt disponibile, cum as putea proceda>?