situatie e-transport

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
samoilal222
Mesaje: 23
Membru din: Lun Feb 01, 2016 8:43 am

situatie e-transport

#1 Mesaj de samoilal222 »

Buna ziua.

In situatia in care cumparam de la magazinul Metro diverse produse (masina de 2,5 tone)- inclusiv legume, peste 500 kg (pentru revanzare finala ulterioara a doua/treia zi)- si porneste colegul care face aprovizionarea cu ele catre depozitul nostru (care-i la 15 minute de magazinul METRO) cum fac cu drumul de la Metro pana la depozitul meu?
Il declar pe e-transport?

Adica:
Il pun pe colegul care face achizitia sa ma sune, sa-mi spuna ce a cumparat -cele 500 kg de: rosii, cartofi, castraveti, cepa si morcovi-, sa faca o evaluare a greutatii ambalajelor, sa-mi spuna si ce alte produse care nu sunt in clasa de risc a mai cumparat pe langa si apoi sa stea la o cafea, doua, trei, pana iau eu de la birou cod-ul UIT de la ANAF (pentru drumul sau de maxim 15 minute pe care-l are de parcurs de la Metro pana la depozit :( ?)

Ce parere aveti de speta aceasta?

Pe mine ideea de a face asta zilnic ma lasa fara respiratie.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 26166
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: situatie e-transport

#2 Mesaj de tomac »

Nu trebuie să trimiteți în e-Transport. E obligația Metro să trimită datele dacă vă vinde mai mult de 500 Kg de produse cu risc fiscal sau cu valoare mai mare de 10.000 lei. Pe livrări interne este obligația furnizorului bunurilor să declare transportul. Doar că Metro trebuie să aibă datele vehiculului dvs.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

samoilal222
Mesaje: 23
Membru din: Lun Feb 01, 2016 8:43 am

Re: situatie e-transport

#3 Mesaj de samoilal222 »

tomac scrie: Lun Ian 16, 2023 11:59 am Nu trebuie să trimiteți în e-Transport. E obligația Metro să trimită datele dacă vă vinde mai mult de 500 Kg de produse cu risc fiscal sau cu valoare mai mare de 10.000 lei. Pe livrări interne este obligația furnizorului bunurilor să declare transportul. Doar că Metro trebuie să aibă datele vehiculului dvs.
Multumesc frumos (dl) Tomac.

Am sunat astazi si la asistenta contribuabili ANAF si mi-au confirmat acest lucru.

O saptamana cu vesti bune!

Scrie răspuns