SAF-T - D406
SAF-T - D406
Buna ziua,
Incepand cu 01.01.2023 contribuabilIi mijlocii vor trebui sa depuna noua declaratie D406 (fisierul SAF-T), urmand ca apoi obligativitatea sa se extinda si asupra celorlalte categorii de contribuabili. Va fi disponibila aceasta noua declaratia in SAGA C? Se lucreaza deja la implementarea ei ?
Multumesc!
Incepand cu 01.01.2023 contribuabilIi mijlocii vor trebui sa depuna noua declaratie D406 (fisierul SAF-T), urmand ca apoi obligativitatea sa se extinda si asupra celorlalte categorii de contribuabili. Va fi disponibila aceasta noua declaratia in SAGA C? Se lucreaza deja la implementarea ei ?
Multumesc!
Re: SAF-T - D406
DaDa.
-
Buna ziua. Implementarea SAF-T va mai permite ruperea inregistrarilor in doua: de ex gestiune(furnizori, clienti, stoc) la punctul de lucru si contabilitatea generala la firma de contabilitate?
Va trebui sa lucram toti in acelasi program, pe acelasi server? (inteleg ca nu se mai poate tine contabilitatea cu note contabile...)?
Va trebui sa lucram toti in acelasi program, pe acelasi server? (inteleg ca nu se mai poate tine contabilitatea cu note contabile...)?
Buna ziua . Se stie cumva daca este vreo sansa sa se implementeze D-406 in program pentru utilizare in anul 2023 ?
Credeți că răspunsul de mai sus al lui Septimiu ar trebui tradus? Adică dacă ar scrie cineva Yes, Igen, Oui, Si, Tak, ar fi în regulă? Ar fi suficient pentru a înțelege că da este da?
@moldoveanua69 - SAF-T pe partea de stocuri se generează doar la cerere.
@moldoveanua69 - SAF-T pe partea de stocuri se generează doar la cerere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna seara . sa nu fie cu suparare , dar vroiam doar sa fiu sigura !
-
Nu am inteles. Se mai poate tine contabilitate prin note contabile sau doar pronind de la doc primare?
Din punctul meu de vedere nu se mai poate tine contabilitate pe note, global valoric, pentru ca, chiar daca partea cu stocuri se depune doar la cerere, depunem lunar partea de achizitii de la furnizori, detaliat, adica exact ce contine factura, denumire articol, unitate de masura, cantitate, pret.
Deci singura varianta ramane sa se tine cantitativ valoric.
Eu una asa am inteles….
Deci singura varianta ramane sa se tine cantitativ valoric.
Eu una asa am inteles….
Buna ziua, ar fi posibil un tutorial cu explicatii pe larg privind completarea SAF-T-406? Multumesc!
Saf-T nu se completează. Se generează în funcție de informațiile existente.
-
Am depus prima declaratie D406 generata cu Saga, fara erori de validare! Felicitari echipei SAGA pentru munca depusa! Cel mai bun soft din piata! Nu are nevoie de reclama, reclama o fac clientii multumiti!
De unde ai făcut rost de tutorial?
-
Subscriu!barbata281 scrie: ↑Joi Feb 16, 2023 12:36 pm Am depus prima declaratie D406 generata cu Saga, fara erori de validare! Felicitari echipei SAGA pentru munca depusa! Cel mai bun soft din piata! Nu are nevoie de reclama, reclama o fac clientii multumiti!
Si mie mi-a iesit declaratia, doar cateva atentionari, pe care le-am corectat!
Inca nu am depus-o...
Felicitari echipa Saga!
buna seara
va rog imi puteti spune care este modalitatea de a modifica in planul de conturi simbolul contrurilor conf cerinte D406?
adica de ex 2678.1 in 26781
cand doresc sa fac acest lucru imi spune "cont invalid"
la intretinere -modificare conturi - nu iti permite sa schimbi decat daca exista in nomenclatorul initial ,iar acolo primesc acest mesaj;
singurele contturi pe care am putut sa le introduc au fost 455 si 457
va rog imi puteti spune care este modalitatea de a modifica in planul de conturi simbolul contrurilor conf cerinte D406?
adica de ex 2678.1 in 26781
cand doresc sa fac acest lucru imi spune "cont invalid"
la intretinere -modificare conturi - nu iti permite sa schimbi decat daca exista in nomenclatorul initial ,iar acolo primesc acest mesaj;
singurele contturi pe care am putut sa le introduc au fost 455 si 457
Scuze ca intreb, dar unde se regaseste exact acea cerinta?