Lipsa cod fiscal in spv pentru inregistrare in OSS

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
serbanm455

Lipsa cod fiscal in spv pentru inregistrare in OSS

#1 Mesaj de serbanm455 »

Buna ziua, dragi colegi!
Zilele astea au venit cu o provocare noua, a trebuit sa inscriu in OSS o firma care vinde prin emag in Bulgaria si Ungaria. Firma e infiintata in luna mai 2023, a devenit platitoare de tva in RO cu 01.12.2023. Pana la 30.11.2023 a vandut in cele doua tari bunuri in valoare de 42900 lei. In decembrie a depasit acei 46337 lei, adaugand sumele facturate fara tva . Am cautat ore in sir care e termenul de inscriere in OSS dupa depasirea plafonului, nu am gasit, in cele din urma cineva de la asistenta mi-a zis ca ma pot inregistra in decembrie, iar daca mi se aproba zilele astea pot factura cu regim special din ianuarie 2024.
Toate bune si frumoase, am dat zor sa gasesc unde pot face cererea si acolo am avut o surpriza. In spv, la sectiunea dedicata, nu apare firma respectiva. As fi inteles ca abia a devenit platitoare si a fost greu sa o puna cineva la locul ei, desi am un nou platitor din noiembrie si el apare in lista de coduri fiscale pentru care ma pot inregistra, INSA in acea lista nu am inca 7 firme platitoare de tva, cu vechime (unele din 1992, 1998, 2003).
Cum rezolv, va rog frumos, aveti vreo idee? La noi la Anaf nu au stiut ce sa imi zica.
Multumesc mult de tot!
Le scriu si pe mailul dedicat [email protected], si pe formularul de contact, poate mai gasesc pe cineva sa raspunda..
Intrebarile care se pun, daca nu raspunde nimeni la ei si nu rezolv in decembrie, e tarziu daca ma prinde ianuarie 2024 cu cererea ? In caz ca fac asta in ianuarie, facturez cu cod OSS din 01.04.2024? Pana atunci, pot continua sa facturez cu 19% si sa le declar in D300? Aveti vreo astfel de experienta?
Va urez sarbatori linistite si ani binecuvantati!

gheorghei642

Re: Lipsa cod fiscal in spv pentru inregistrare in OSS

#2 Mesaj de gheorghei642 »

E posibil ca persoana juridica/persoane juridice sa nu fie inregistrata/e in SPV. Procedati la inrolare/inregistrare in SPV.

serbanm455

Re: Lipsa cod fiscal in spv pentru inregistrare in OSS

#3 Mesaj de serbanm455 »

Am gasit raspunsul, pentru firma respectiva depusesem doar inregistrarea in spv, fara d150, ca dupa spv obtii automat dreptul de semnatura si uiti de d150. Am depus 150 si a aparut codul respectiv in lista. Socant a fost ca am facut cererea in 27.12.2023, sperand sa obtin aprobarea in acele 3 zile ca sa pot intra din ianuarie cu inscrierea, am primit decizia de aprobare abia in 05.01.2024, iar ieri mi-au trimis raspuns la o alta solicitare, ca pot factura cu OSS si inainte sa imi vina decizia. Mi se pare stupid, atata vreme cat decizia poate fi de aprobare sau respingere.

Scrie răspuns