numerotare facturi 0 tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupup571

numerotare facturi 0 tva

#1 Mesaj de lupup571 »

am o intrebare pe un subiect auzit la cineva intamplator ref. la facturile intracomunitare (zero TVA, catre firme ce apar in vies) si anume: este nevoie de o serie/numerotatie separata pentru aceste facturi (care sunt introduse corect in iesiri valuta) sau se poate folosi aceasi serie cum vin ele la rand fata de cele interne cu TVA? Mentionez ca aceste facturi catre parteneri comunitari cu zero TVA sunt ocazionale si un numar relativ mic pe intreg anul (10-15 buc)

multumesc anticipat

ganeam951

Re: numerotare facturi 0 tva

#2 Mesaj de ganeam951 »

Este preferabil sa aveti serii si numere diferite.

lupup571

#3 Mesaj de lupup571 »

preferabil pentru cine? pentru utilizator? contabil? administratorul firmei? cel ce introduce datele? anaf? Eu intreb dpdv legal. Este prevazut undeva un articol in vre-o lege in care se precizeaza clar obigativitatea acestui lucru? Pentru a se intelege pe deplin nuanta intrebarii (cu respect si fara flame): si eu as prefera ca la semafor sa exista culoarea albastra in loc de verde, dar nu e dupa cum prefera fiecare ci dupa cum prevede legea.

multumesc anticipat.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

lupup571 : doar putina logica iti trebuie - nu lege - tu in D394 declari livrari/prestari si achizitii pe TERITORIUL NATIONAL plaja de facturi serie si numar de la...pana la....din care in luna de la...pana la.....ori daca tu aloci din aceasta plaja de facturi si pentru cele in valuta cum le jusitifici ca numar in 394?!
Deci : le dai alt numar; eu facturez pentru Germania si am alocat alta plaje si numere diferite fata de cele de pe teritoriul Romaniei.

ganeam951

#5 Mesaj de ganeam951 »

Aici nu obliga nimeni pe nimeni la nimic. Se primesc doar sfaturi , in baza unor articole legislative sau nu, dar multe au legatura cu ceea ce ne lovim adesea in practica , in profesia pe care o avem. Fiecare este liber sa isi asume responsabilitatea actiunilor si deciziilor sale.

lupup571

#6 Mesaj de lupup571 »

da, multumesc frumos pentru raspunsuri, nu sunt gica-contra si nici nu e vorba de ambitii, doar incerc sa ma lamuresc, pentru ca tocmai verificat lunile trecute (ma refer la decl 390 vies si 394 intern) si pe fiecare apar doar numarul de buc, nu si seria/numarul facturilor. Exemplu luna sept: 2 buc pe 390 respectiv 35 buc pe 394, fara serie/numar, fara plaja de la - pana la. S-a schimbat ceva intre timp? Mentionez ca formularele sunt validate corect fara erori pentru toate lunile din urma. Mai mentionez ca e vorba exclusiv de servicii (nu marfuri vandute).

ganeam951

#7 Mesaj de ganeam951 »

Asta s-a intamplat pentru ca nu ati introdus in administrare-numere si serii- factura de iesire/factura e iesire in valuta, seriile si numerele alocate facturilor emise pentru anul respectiv. Tot aici aveti si posibilitatea de listare a deciziei in ceea ce priveste alocarea seriilor si numerelor , anual, pt facturi emise . Seria si numarul facturilor emise TREBUIA sa apara in D394, in schimb in D390 nu putem vorbi despre asa ceva. Deci aveti verde la semaforul dvs , pentru a pune in practica ceea ce considerati ca ar fi necesar.

lupup571

#8 Mesaj de lupup571 »

ok, multumesc de raspuns, personal consider subiect lamurit.

numai bine!

Scrie răspuns