monografie ptr cumparaturi din bani personali ptr firma
-
monografie ptr cumparaturi din bani personali ptr firma
Buna ziua ,
Asociatul a cumparat cu banii lui, cu numerar sau card personal , diverse ptr firma : rechizite , telefon , laptop...
La intrari inregistrez bunurile cumparate cf facturii, cont corespondent 6028, 214 , ...
E bine asa ?
La plata daca trec casa 5311 in articole contabile apare direct plata 401-5311 , desi plata din casa nu s-a facut catre furnizor , ci catre administrator ..
Am facut decont de cheltuieli si dispozitie de plata la casa catre administrator .
O colega mi-a recomandat sa fac avans 542-5311, ...etc
Dar ptr ca nu am dat avans e corect asa ?
Daca nu este cum e corect sa fac ...
Multumesc anticipat ptr clarificarile ce vor veni ...
Cine nu stie intreaba ...
Multumesc
Asociatul a cumparat cu banii lui, cu numerar sau card personal , diverse ptr firma : rechizite , telefon , laptop...
La intrari inregistrez bunurile cumparate cf facturii, cont corespondent 6028, 214 , ...
E bine asa ?
La plata daca trec casa 5311 in articole contabile apare direct plata 401-5311 , desi plata din casa nu s-a facut catre furnizor , ci catre administrator ..
Am facut decont de cheltuieli si dispozitie de plata la casa catre administrator .
O colega mi-a recomandat sa fac avans 542-5311, ...etc
Dar ptr ca nu am dat avans e corect asa ?
Daca nu este cum e corect sa fac ...
Multumesc anticipat ptr clarificarile ce vor veni ...
Cine nu stie intreaba ...
Multumesc
Re: monografie ptr cumparaturi din bani personali ptr firma
platiti facturile prin cont 542, iar ulterior achtati catre 542 din casierie suma totala.
-
Multumesc ptr indrumare
Multumesc
Multumesc
Nu ulterior : NC 542=5311 1000 lei se face inainte sau in ziua in care aveti prima cumparare.
-
platiti facturile prin cont 542, iar ulterior achtati catre 542 din casierie suma totala.
multumesc ptr indrumare
multumesc ptr indrumare
Daca ai intelege ca strict prin denumirea contului 542 Avansuri de trezorerie , ai constientiza/nu ai persista in raspunsul dat de @ganeam ca intai dai banii, apoi faci cumparaturi si justifici AVANSUL primit. Daca administratorul sau oricare alt salariat face cumparaturi si achita cu bani din buzunar plata acelor fc/bf s-ar face plata prin 462 si ULTERIOR ii dai banii omului din casa cu dispozitie de plata.
Dar....tu decizi ce faci in bucataria ta chiar daca nu e bine.
-
Cu permisiunea dumneavoastra, referinta cu privire la inregistrarea in contabilitate utilizand contul 462 in achizitia de stocuri, nu ar avea in vedere continutul economic al operatiunii, mai permisa, ar fi referinta la contul 542. Contul 462 "Creditori diversi" evidentiaza sumele datorate tertilor.
Plata se face prin 462, nu achizitia. Achizitia e cu factura, bon, etc, prin 401. Plata furnizorului se face prin 462.
@gheorghei642, ne omori cu atitudinea asta scorțos-academica.
Forumul are drept motto: "Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim". Mie mi se face rau cand trebuie sa citesc o postare de a ta.
Cu permisiunea dumneavoastră....
@gheorghei642, ne omori cu atitudinea asta scorțos-academica.
Forumul are drept motto: "Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim". Mie mi se face rau cand trebuie sa citesc o postare de a ta.
Cu permisiunea dumneavoastră....
da, da, nu ulterior! Am omis . Avans, decont, plata/incasare diferenta. As acorda atentie plafoanelor zilnice de numerar.
-
pomparaus scrie: ↑Mie Mai 29, 2024 5:13 pm Daca ai intelege ca strict prin denumirea contului 542 Avansuri de trezorerie , ai constientiza/nu ai persista in raspunsul dat de @ganeam ca intai dai banii, apoi faci cumparaturi si justifici AVANSUL primit. Daca administratorul sau oricare alt salariat face cumparaturi si achita cu bani din buzunar plata acelor fc/bf s-ar face plata prin 462 si ULTERIOR ii dai banii omului din casa cu dispozitie de plata.
De fapt problema cea mare e ca nu are voie sa crediteze societatea in numerar.
Daca administratorul plateste cu cash sau cu cardul personal rechizitele, se considera ca a creditat societatea cu numerar.
Corect ar fii sa transfere bani din contul lui personal in contul firmei si apoi sa faca achizitiile.
Nu vorbim de administrator/asociati pt. a folosi 462 (creditare), ci de persoana fizica care nu este administrator (cel mai probabil este salariat)
Administratorii/asociatii nu au voie sa crediteze firma cu numerar - deci eu ca salariat pot sa cumpar cu bani din buzunar diverse pt.firma (creditez firma si primesc banii inapopi cu DP).
Administratorii/asociatii nu au voie sa crediteze firma cu numerar - deci eu ca salariat pot sa cumpar cu bani din buzunar diverse pt.firma (creditez firma si primesc banii inapopi cu DP).