PFA leasing

Chestiuni specifice programului SAGA PS
chelarum

Re: PFA leasing

#31 Mesaj de chelarum »

Buna seara
La un cabinet medical individual cu contabilitate in partida simpla s-a achizitionat pe cabinet in 2018 un autoturism in leasing ,va rog sa ma lamuriti ce trec eu in registru ca fiind cheltuiala deductibila.
Va multumesc.

balazse

#32 Mesaj de balazse »

Ai intrat la "operatii" -> "tipuri de operatii"?
De altfel, de unde sa stim noi ca ce pozitii/costuri vrei sa inregistrei daca nu le mentionezi?

mesterb

#33 Mesaj de mesterb »

Buna Seara!
Va rog sa ma ajutati! O I.I. platitoare de TVA achizitioneaza masina pe leasing. Am primit o factura de avans. Am introdus factura de 2 ori, o data cu suma de capital la tip 003(achizitii imobilizari, nu este bifat preluare in rjip si setat ca cheltuiala nedeductibila) si am bagat N50% pentru ca nu foloseste doar in scopul activitatii economice, nu intocmeste foaie de parcurs. A doua oara am introdus taxa de administrare si comision de analiza dosar la tip 001 si am pus N50%. Intrebarea mea este: Tva-ul aferent capitalului este si el nedeductibil integral? Am introdus corect?
Multumesc!

babesf

#34 Mesaj de babesf »

Buna! Am si eu o speta. Am preluat un I.I , el fiind la norma de venit, agricultura. A achizitionat un utilaj agricol acum cativa ani, dar nu a fost introdus in contabilitate. Acum el a vrut sa ramburseze anticipat leasingul si am primit factura de la firma de leasing, cu utilajul achizitionat, va valoarea capitalului ramas de plata. Cum integistrez eu avum in contabilitate?

Scrie răspuns