Buna ziua
O intrebare:
O firma are o baza de date pana in anul 2022 pe un calculator, iar din 01.01.2023 pe alt calculator.
Exista posibilitatea, ca cele 2 baze de date sa fie puse intr-o singura arhiva?
baza de date
- chirigiui509
Re: baza de date
Da, există posibilitatea tehnică de a unifica informațiile din cele două baze.
1) deschideți o partidă nouă și restaurați primul interval;
2) în aceeași partidă, ulterior restaurării, faceți importul din cea de-a II-a arhivă pentru cel de al II-lea intervalul;
3) verificați consistența datelor preluate și faceți eventualele corecții/completări;
Este important ca tipul arhivelor să fie similar și adecvat modului în care vă creați noua partidă (DBF clasic sau Firebird).
Succes!
2) în aceeași partidă, ulterior restaurării, faceți importul din cea de-a II-a arhivă pentru cel de al II-lea intervalul;
3) verificați consistența datelor preluate și faceți eventualele corecții/completări;
Este important ca tipul arhivelor să fie similar și adecvat modului în care vă creați noua partidă (DBF clasic sau Firebird).
Succes!
1) am deschis o partida noua, am restaurat primul intervalchirigiui509 scrie: ↑Joi Iun 27, 2024 11:29 am Da, există posibilitatea tehnică de a unifica informațiile din cele două baze.
Succes!
2) unde fac importul pentru cea a II-a arhiva? in meniul diverse---> export/import nu pot, pt ca am coduri diferite pt furnizori si clienti... sau se face altfel?
Va multumesc
- chirigiui509
În acest caz va trebui să vă armonizați mai întâi informațiile.
Există posibilitatea de a face asta manual, prin intermediul ecranului de modificare coduri din întreținere DB.
Înainte de a efectua modificările vă recomand să faceți o analiză de optimizare de proces (alegeți secțiunea care are cele mai puține modificări).
Atenție și la eventuale alte detalii.
Succes!
Există si posibilitatea de a prelucra informațiile în sensul armonizării lor dar, asta este o altă discuție pentru că presupune prelucrări de date.
Există posibilitatea de a face asta manual, prin intermediul ecranului de modificare coduri din întreținere DB.
Înainte de a efectua modificările vă recomand să faceți o analiză de optimizare de proces (alegeți secțiunea care are cele mai puține modificări).
Atenție și la eventuale alte detalii.
Succes!
Există si posibilitatea de a prelucra informațiile în sensul armonizării lor dar, asta este o altă discuție pentru că presupune prelucrări de date.