baza de date

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
kovacsc1

baza de date

#1 Mesaj de kovacsc1 »

Buna ziua

O intrebare:

O firma are o baza de date pana in anul 2022 pe un calculator, iar din 01.01.2023 pe alt calculator.
Exista posibilitatea, ca cele 2 baze de date sa fie puse intr-o singura arhiva?

chirigiui509

Re: baza de date

#2 Mesaj de chirigiui509 »

Da, există posibilitatea tehnică de a unifica informațiile din cele două baze.
1) deschideți o partidă nouă și restaurați primul interval;
2) în aceeași partidă, ulterior restaurării, faceți importul din cea de-a II-a arhivă pentru cel de al II-lea intervalul;
3) verificați consistența datelor preluate și faceți eventualele corecții/completări;
Este important ca tipul arhivelor să fie similar și adecvat modului în care vă creați noua partidă (DBF clasic sau Firebird).

Succes!

kovacsc1

#3 Mesaj de kovacsc1 »

chirigiui509 scrie: Joi Iun 27, 2024 11:29 am Da, există posibilitatea tehnică de a unifica informațiile din cele două baze.
1) deschideți o partidă nouă și restaurați primul interval;
2) în aceeași partidă, ulterior restaurării, faceți importul din cea de-a II-a arhivă pentru cel de al II-lea intervalul;
3) verificați consistența datelor preluate și faceți eventualele corecții/completări;
Este important ca tipul arhivelor să fie similar și adecvat modului în care vă creați noua partidă (DBF clasic sau Firebird).

Succes!
1) am deschis o partida noua, am restaurat primul interval
2) unde fac importul pentru cea a II-a arhiva? in meniul diverse---> export/import nu pot, pt ca am coduri diferite pt furnizori si clienti... sau se face altfel?

Va multumesc

chirigiui509

#4 Mesaj de chirigiui509 »

În acest caz va trebui să vă armonizați mai întâi informațiile.
Există posibilitatea de a face asta manual, prin intermediul ecranului de modificare coduri din întreținere DB.
Înainte de a efectua modificările vă recomand să faceți o analiză de optimizare de proces (alegeți secțiunea care are cele mai puține modificări).
Atenție și la eventuale alte detalii.
Succes!

Există si posibilitatea de a prelucra informațiile în sensul armonizării lor dar, asta este o altă discuție pentru că presupune prelucrări de date.

Scrie răspuns